Hoornse stadsquiz

  Nieuws
Kleurrijk stadsgezicht Hoorn door Raymond Heere. (Afbeelding aangeleverd)
Kleurrijk stadsgezicht Hoorn door Raymond Heere. (Afbeelding aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Vereniging Oud Hoorn presenteert woensdag 27 maart de Hoornse stadsquiz met vragen over vroeger en nu. Met de bevolking van Hoorn wordt de verjaardag van de stad gevierd en op een vrolijke en ontspannen manier wil Oud Hoorn de belangstelling voor de geschiedenis van de stad stimuleren. Teams van maximaal vijf personen kunnen zich aanmelden.
Hoorn heeft op 27 maart 1356 stadsrechten ontvangen, dat is de geboortedag van de stad. Komend jaar en ook daarna wil Oud Hoorn aandacht besteden aan de verjaardag van de stad. Ten eerste is in de weken rond de verjaardag de oorkonde van de stadsrechten - samen met de kwitantie en stadsrechtenoorkondes van omliggende gemeenten - te zien in het Westfries Archief.
Ten tweede is er een verjaardagsfeest op 27 maart in de Oosterkerk, waar iedereen welkom is. Bij uitzondering is de oorkonde ook daar te zien. Dirk Dekema vertelt daar meer over. Het Hoorns Kamerkoor komt met een wereldpremière: het verjaardagslied, geschreven door Dirk Beemster en op muziek gezet door Willem Woestenburg. Het hoogtepunt van de avond is de stadsquiz met vragen over toen en nu, over pop en klassiek, zomerfeesten, bieren en andere dranken uit Hoorn, straatfiguren en beroemde Horinezen. Wie neemt de speciaal ontworpen beker voor het aardigste allesweterteam van Hoorn in ontvangst?
Aanmelden voor de stadsquiz kan via info@oudhoorn.nl of 0229-273570.

Meer berichten