Kort nieuws

  Nieuws

Zelfhulp

REGIO - In samenwerking met een aantal gemeenten in deze regio biedt GGZ Noord-Holland-Noord online zelfhulpmodules voor mensen met milde psychische problemen aan. De modules bieden inzicht en tips bij veelvoorkomende klachten als piekeren, (werk)stress, somberheid en slecht slapen. De zelfhulpmodules zijn kosteloos via de website van GGZ Noord-Holland-Noord toegankelijk: www.ggz-nhn.nl/zelfhulp .
Nieuwjaarswandeltocht

ZWAAG - Goede voornemens? Of gewoon even behoefte aan een frisse snoet? Wandel het nieuwe jaar tegemoet met de vijftiende nieuwjaarswandeltocht van Karsten op zaterdag 5 januari. Voor deze jubileumeditie zijn er drie nieuwe routes uitgestippeld van 7.5, 15 en 25 25 kilometer. Winterse wandelingen door het West-Friese landschap met aan de finish een welverdiende mok warme chocolademelk met een oliebol. De routes zijn geschikt voor zowel individuen als groepen en voor jong en oud. Vergeet niet om een smartphone of fotocamera mee te nemen, want Karsten organiseert tegelijkertijd met de wandeling een fotowedstrijd. Deelnemers maken kans op een Karsten Travelstore-cadeaubon ter waarde honderd euro. Het thema van dit jaar is Natuur. Deelname aan de wandeling kost vier euro en de start vindt plaats tussen 9.00 en 11.00 uur vanaf De Oude Veiling 56 in Zwaag. Inschrijven kan via www.karstentravelstore.nl of aan de balie in beide winkels.
Minder piekeren

HOORN - De tijd nemen om te luisteren naar je lijf en innerlijke rustige stem; bij RCO De Hoofdzaak aan de Wilhelminalaan 2 in Hoorn kunnen geïnteresseerden vanaf dinsdag 8 januari via oefeningen, aandacht- en ademtraining leren om inzicht te krijgen in hun eigen patronen. De aandacht verleggen van stress, zorgen en piekeren naar ontspanning, rust en beter slapen. Trek makkelijk zittende kleding aan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er zijn zes bijeenkomsten gepland. Deze zijn van 10.30 tot 12.00 uur. Opgaven en meer informatie: karlijnhendrix@hotmail.com of 06-38286497.
Nieuwjaarsconcert

BERKHOUT - Muziekvereniging Volharding verzorgt zondag 6 januari een nieuwjaarsconcert in de kerk aan de Kerkebuurt 172 in Berkhout. Op het programma staan nieuwjaarsmuziekstukken en meer bekende melodieën. Volharding staat onder leiding van Werner Janssen. Het concert begint om 11.00 uur.
Roken Pas

ZWAAG/BLOKKER - Bridgeclub Roken Pas start woensdagmiddag 9 januari een bridgecursus voor beginners in De Witte Valk aan de Dorpsstraat 175 in Zwaag. Docent Kees de Lange laat in korte tijd zien dat iedereen dit spel onder de knie kan krijgen. Na elf prikkelende avonden gaan de deelnemers door het leven als bridgespelers. De lessen duren circa 2,5 uur. Opgave en inlichtingen: ca.delange@quicknet.nl of 0228-562374. Roken Pas heeft twee speelsessies: op maandagavond in Het Gouden Hoofd aan de Westerblokker in Blokker en in De Witte Valk in Zwaag.
Dansexpressie

ZWAAG - In de Plataan aan de Pastoor Nuijenstraat 1 in Zwaag vindt woensdag 9 januari een open les dansexpressie voor senioren plaats. Oudere dansers kunnen meedoen met de cursus dansexpressie en dansimprovisatie die binnenkort weer van start gaat. De deelnemers dansen op ritmische, klassieke, pop, ingewikkelde, eenvoudige, harmonische, kortom op allerlei verschillende muziekfragmenten. Het zijn bewegingen die voortkomen uit een thema dat elke les wordt aangeboden: architectuur, poëzie, beeldende kunst, een thema uit de natuur, een aspect uit het theater kunnen aanleiding zijn om tot beweging en dans te komen. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur. Kosten: vijf euro voor een proefles. Meer informatie: henk.smits@quicknet.nl of bel 0228-591144 / 06-50484398. Kijk ook op www.henk-smits.nl.
Easylistening

MEDEMBLIK - Het Miek & Timeless trio speelt zondagmiddag 6 januari easylistening muziek in de foyer van de Bonifaciuskerk in Medemblik. Ook blues, latin en popklassiekers staan op jazzy wijze op het programma. Het trio bestaat uit Annemiek Zijlstra (zang en piano), Dicky Meijer (bas) en Teun van de Heuvel (drums). Aanvang 15.00 uur, entree acht euro. Kaartverkoop via info@praktischprojectmeubel.nl.
Klik en Tik

MEDEMBLIK / WERVERSHOOF - De computercursus Klik en Tik start in januari bij de Bibliotheek Medemblik en Wervershoof. Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe dit werkt, is de computercursus Klik en Tik. Deze bestaat uit zes lessen. Klik en Tik start maandag 21 januari om 14.30 uur in de Bibliotheek Medemblik en om 14.00 uur in de Bibliotheek Wervershoof. De lessen duren twee uur. Deelname is gratis. Een lesboek kost tien euro. Meer informatie en aanmelden: 0228-743943 of via www.westfriesebibliotheken.nl.
Gouden Eeuw

HOORN - De gemeente Hoorn roept inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen op om initiatieven te bedenken voor het Jaar van de Gouden Eeuw in 2019. Alle ideeën die bijdragen aan een aantrekkelijk programma voor het themajaar zijn welkom. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NTBC) heeft 2019 uitgeroepen tot het Jaar van de Gouden Eeuw. NBTC gaat het verhaal over de Gouden Eeuw in Holland in binnen- en buitenland vermarkten. Hierbij spelen steden als Middelburg, Delft, Leiden, Haarlem, Amsterdam en ook Hoorn en Enkhuizen een hoofdrol. Als hoofdrolspeler is dit voor Hoorn een uitgelezen kans om zichzelf als ‘Stad van de Gouden Eeuw’ neer te zetten en zo de kansen van deze rijke geschiedenis voor Hoorn te verzilveren. Zondag 3 maart 2019 organiseren de gemeente Hoorn en Hoorn Marketing samen de officiële opening van het Jaar van de Gouden Eeuw in Schouwburg Het Park. Dan maken zij ook het programma van het Jaar van de Gouden Eeuw bekend. Er is al een groot aantal programmaonderdelen bekend. Zo staat de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Hoorn op 7 januari volledig in het teken van het Jaar van de Gouden Eeuw en werkt Hoorn samen met Medemblik en Enkhuizen aan een fiets- en wandelroute langs vijftig iconen uit de Gouden Eeuw. Ook werken verschillende partijen in de stad volop aan een groots en innovatief initiatief dat van het Westfries Museum en de Roode Steen een maand lang het kleurrijke decor van een indrukwekkende audiovisuele theatervoorstelling maakt. Initiatiefnemers kunnen hun initiatieven en ideeën tot 31 januari 2019 per mail aanmelden via goudeneeuw@hoorn.nl. Als er ook een subsidiebijdrage nodig is, dan kunnen zij hun idee tot uiterlijk 18 januari 2019 aanmelden via www.hoorn.nl/subsidies. Meer informatie bij Lizzy Bas, coördinator van het Jaar van de Gouden Eeuw, via goudeneeuw@hoorn.nl en 0229-252200.

Meer berichten