Kerstactie Westfriesland succesvol verlopen

  Nieuws
Zo'n 240 kerstpakketten zijn bezorgd bij gezinnen in West-Friesland die rond de armoedegrens leven. (Foto: aangeleverd)
Zo'n 240 kerstpakketten zijn bezorgd bij gezinnen in West-Friesland die rond de armoedegrens leven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - De achtste editie van Kerstactie Westfriesland zit erop. Het zeskoppige bestuur kan trots zijn, want de actie is ook dit jaar weer succesvol verlopen en de organisatie loopt inmiddels als een geoliede machine.
Stichting Kerstactie Westfriesland bezorgt West-Friese gezinnen die rond de armoedegrens leven, rond de kerstdagen een goedgevuld levensmiddelenpakket. Naast dagelijkse benodigdheden bevat het pakket lekkere dingen en kleine cadeautjes voor de kinderen, maar ook kerstartikelen als kaarsen en servetten. Al vanaf november wordt gestart met inzamelen van producten en geld, zodat uiteindelijk per aangemeld gezin een pakket op maat kan worden samengesteld. Bij Spar Amsen in Hoogwoud, Dekamarkt Obdam en Albert Heijn Enkhuizen hebben vrijwilligers het publiek gevraagd om een bijdrage, wat een groot aantal lang houdbare producten heeft opgeleverd. In totaal zijn er dit jaar circa 240 kerstpakketten gemaakt welke door heel West-Friesland zijn bezorgd door vrijwillige chauffeurs. Zonder deze enthousiaste vrijwilligers, die ook helpen bij het inzamelen inpakken, zou de stichting niet kunnen bestaan.

Meer berichten