Geslaagd jaar voor Museum van de 20e Eeuw

  Nieuws
Met 62.269 bezoekers in 2018 was sprake van een stijging van ruim tien procent ten opzichte van 2017. (Foto: aangeleverd)
Met 62.269 bezoekers in 2018 was sprake van een stijging van ruim tien procent ten opzichte van 2017. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw kijkt terug op een geslaagd jaar. Met 62.269 bezoekers in 2018 was sprake van een stijging van ruim tien procent ten opzichte van 2017.
Directeur Hans Stuijfbergen roemt de inzet van de zeventig vrijwilligers en twee andere betaalde krachten. "Op alle afdelingen is hard gewerkt en zelfs op dagen met meer dan vijfhonderd bezoekers verliep alles goed. Afgelopen dagen rond kerst en oud en nieuw hadden we een mooie eindspurt. En dankzij de goede omzet in de MuseumShop en de horeca kwamen we op een omzet van ruim zes ton. We hebben afgelopen jaar veel aan de weg getimmerd en veel aan promotie gedaan. Dat had effect."

Buurmannen

Het succes in 2018 werd voor een deel bepaald door de tentoonstelling A JE TO over de beroemde tv-helden Buurman Buurman. "We kregen ontzettend leuke reacties van (groot)ouders en kinderen. We kijken er trots op terug. We hadden toch ook materiaal van het wassenbeeldenmuseum in Praag overgenomen en hebben de expositie nu kunnen doorverkopen. Hij is in 2019 in Noord-Brabant te zien." Op dit moment is er nog een expositie over de Flintstones te zien en vanaf februari komt er een tentoonstelling over de beroemde tv-serie Floris. In 2019 viert het Museum van de 20e Eeuw ook zijn 25-jarig bestaan. Op 1 april 1994 opende het museum de deuren in twee kaaspakhuizen aan de Bierkade. Sinds 2011 is het gevestigd in de voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn.
Kijk voor meer informatie op www.museumhoorn.nl.

Meer berichten