Opperdoes - Always Forward Hoorn (zat) eindigt in 0 - 3

Jan Jaap Schaper (r) maakte twee van de drie doelpunten.
Jan Jaap Schaper (r) maakte twee van de drie doelpunten. ((Foto: aangeleverd))

OPPERDOES / HOORN - Forward (zat) (AFZA) heeft in de derde competitieronde de op voorhand als heel lastig beschouwde uitwedstrijd tegen Opperdoes met 0 - 3 gewonnen.

Er was inderdaad sprake van een bij tijd en wijle heel stevige strijd maar deze Opperdoezers maakten er een open wedstrijd van. Dat kwam het kijkspel zeer ten goede. In de eerste helft pakte het spelconcept van de thuisploeg goed uit, al leek Forward reeds in de zesde minuut de leiding te nemen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Opperdoes kreeg voor de pauze mogelijkheden via twee vrije trappen (eindigden royaal over/naast het doel en tegen het Forward-muurtje). De grootste kans voor de thuisploeg deed zich voor bij balverlies van Forward op eigen helft in de opbouw, maar het uitspelen ervan verliep te traag, waardoor de defensie nog kon ingrijpen. Namens Forward waren er kansen voor Schaper en Leien na doorkopballen van Schipper. Vlasman zag een door hem afgeleverde voorzet net aan zijn ploeggenoten voorbijgaan.

In de 48e minuut nam Forward de leiding door een doelpunt van Schipper, die met een schuiver de bal langs de uitgelopen Opperdoes-keeper in het doel werkte. Pas in de slotfase werd de thuisploeg eenmaal gevaarlijk met een kopbal tegen de bovenkant van de lat. Forward had de strijd toen al beslist dankzij treffers van Schaper in de 71e en 82e minuut.

Na de wedstrijden in de derde speelronde ziet de stand aan de kop van de ranglijst er als volgt uit:

Always Forward        3         9         13 – 1

DZS                         3         7         12 – 5

Kolping Boys         3         7          9 – 5