Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen

Algemeen
Eventuele zwempleklocatie Noordkade Roelofarendsveen.
Eventuele zwempleklocatie Noordkade Roelofarendsveen. (Foto: gemeente Kaag en Braasem)

ROELOFARENDSVEEN- Een inwoner uit Roelofarendsveen heeft begin dit jaar een petitie gehouden waarin is opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hierop besloten om ambtelijke kracht beschikbaar te stellen om inwoners en ondernemers die hiermee aan de slag willen te ondersteunen. De initiatiefnemer van de petitie heeft aangegeven geen trekker te willen zijn van het vervolgproces. Om die reden is de gemeente op zoek naar inwoners en ondernemers die samen met de gemeente de plannen verder willen uitwerken.

Geen uitgewerkt plan

Hoewel er op dit moment geen uitgewerkt plan, kaders of budget is, wordt het college van burgemeester en wethouders voorgesteld opdracht te geven om samen met initiatiefnemers (inwoners en ondernemers) uit de gemeente na te denken over dit vraagstuk en dit uit te werken in een plan dat zorgt voor heldere kaders.

Nagedacht

De gemeente heeft wel al nagedacht over dit vraagstuk en in kaart gebracht waar een dergelijk proces mee te maken gaat krijgen. Daarnaast heeft de gemeente alvast twee locaties bekeken die, op basis van de bij de gemeente bekende informatie, potentie bieden. Dit betekent overigens niet dat een eventueel nieuwe zwemplek op één van deze locaties moet komen maar biedt wellicht wel houvast, of een startpunt in de zoektocht.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda