Jubileumboek MMO 75 jaar

Nieuws
Een paar helden van weleer.
Een paar helden van weleer. (Foto: David van der Laan )

Jubileumboek MMO vanwege 75-jarig bestaan

HOOGMADE- MMO bestond op 15 juni maar liefst 75 jaar. “Wij hadden dit graag afgelopen seizoen groots gevierd maar dit was helaas niet mogelijk. Het komende jaar staat daarom in het teken staan van ons jubileum. Om te beginnen heeft Frans Witteman een prachtig jubileum boek samengesteld waarbij hij je meeneemt in de geschiedenis van de club”, aldus de club.

Het heeft volgens de verenging leuke feitjes, prachtig beeldmateriaal, anekdotes en nog veel meer. “Een absolute must have als je het ons vraagt. Het boek wordt gedrukt in een beperkte oplage dus wij willen alvast iedereen de gelegenheid te geven om een boek te reserveren. Kosten bedragen € 15,- per boek en is te bestellen via: jubileumboek@mmo-hoogmade.nl. Graag met vermelding van je naam en telefoonnummer.”

Voorproefje van het boek

Witteman neemt ons mee terug naar 9 juni 1952: Op zaterdagavond 9 juni 1952 speelde MMO 2 op het terrein van RCL een beslissingswedstrijd tegen Meerburg 2. MMO 2 won die wedstrijd met 1-0, werd kampioen en promoveerde van klasse 3D naar 3B. Toenmalig speler en oud-voorzitter Jan van der Meer herinnert zich in 2021 het nog goed. “Ik heb nog wel een anekdote: 

In 1958 was Brazilië wereldkampioen geworden met sterren als o.a. Pelé, Didi en Vava. Rinus Wolvers had vooraf gezegd, als we kampioen worden laat ik me dopen met de naam Didi. Het feest na de wedstrijd was natuurlijk bij Pons v.d. Eng. En op een moment was er een zinken teil in het Café, Rinus ging erin zitten met heel wat bier erover heen is hij toen gedoopt, wat natuurlijk dolle pret was. “ Die avond werden nog meer katholieke jongens in de teil met gele rakkers herdoopt. Cor Borst werd Eusebio, de parel van Mozambique en spelend voor Benfica. Het werd erg laat en gezellig die nacht....”

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda