PERSBERICHT informatiebordjes en nieuwe fietsroute

Nieuws
Een van de hoogtepunten die u tegen kunt komen.
Een van de hoogtepunten die u tegen kunt komen. (Foto: Pim Laarmans)

Nieuwe informatiebordjes en een fietsroute

KAAG EN BRAASSEM- In samenwerking met de Historische vereniging O.C. van Hemessen heeft de gemeente Kaag en Braassem de afgelopen tijd gewerkt aan een serie van twintig informatiebordjes bij bijzondere historische panden, plekken en objecten in Hoogmade en Woubrugge. Deze informatieborden geven aan welke historische ontwikkelingen en gebeurtenissen op deze locaties hebben plaatsgehad. “Op deze manier krijgen deze panden en plekken de aandacht die ze verdienen”, stelt de gemeente.

Zo komt de geïnteresseerde lezer meer te weten over onder andere het historische pand van Restaurant ‘t Oude Raadhuys in Woubrugge, de onlangs geheel vernieuwde molenvoet aan de Wijde Aa en de N.H. kerk in Hoogmade. In Hoogmade staan verder de Doesmolen, een wipmolen uit 1630, de grosmolen, een wipmolen uit 1640 en de Vlietmolen, een wipmolen uit 1913. Ook is er nog Hoogmadese molen, een wipmolen aan het Noordeinde uit 1897.

Wandel-/fietsroute

De historische vereniging heeft tevens een wandel-/fietsroute langs de bordjes uitgezet. In een speciale uitgave van de Jacobsladder, het kwartaalblad van de Historische vereniging die binnenkort verschijnt, is naast de beschrijving van de objecten een routekaart opgenomen, die volgens de gemeente langs alle markante punten voert.

Uiteraard kan de tekst op de bordjes niet compleet zijn, maar wie meer wil weten over de historie van Hoogmade en Woubrugge kan daarvoor terecht in Museum Van Hemessen in Woubrugge, Dokter Lothlaan 1 in Woubrugge.

Het museum is elke zondagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur; alleen in de maand augustus op zaterdag van 11.00 - 15.00 uur.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda