Poldertocht Kaag en Braassem verzet naar september 2022

Nieuws
De Kaag en Braassem Poldertocht 2019 was één groot wandelfeest. Hopelijk ook weer in 2022.
De Kaag en Braassem Poldertocht 2019 was één groot wandelfeest. Hopelijk ook weer in 2022. (Foto: archief)

KAAG EN BRAASSEM- In goed onderling overleg met alle betrokkenen heeft de Poldertochtorganisatie helaas moeten besluiten om de 11de editie van de Poldertocht wederom een jaar uit te stellen. De bekende wandeltocht wordt verzet naar zondag 4 september 2022. 

Het allerliefst hadden de organiserende verenigingen Rotary Roelofarendsveen en de ijsclubs uit gemeente Kaag en Braassem dit jaar de wandelaars weer met open armen ontvangen. Maar de huidige coronamaatregelen en de extra eisen die op basis daarvan aan dit grote sportieve evenement gesteld worden, maken het niet mogelijk om een Poldertocht op touw te zetten zoals de genoemde verenigingen dat graag willen.

Zo moet de organisatie zich op de start, finish en stempel- en cateringposten houden aan de maatregelen die gelden voor horecagelegenheden. Verder zijn Polderverrassingen, muziek, bedrijfs- en stalbezoeken en een persoonlijk, enthousiaste onthaal van deelnemers bij de finish niet toegestaan. Juist deze sfeermakers tekenden in de vorige tien edities voor het ongedwongen Poldertochtkarakter. Behoudens dat stellen de extra eisen het Poldertochtteam voor een te grote organisatie-uitdaging. “De Poldertocht werkt immers alleen met vrijwilligers en is tijdens de Poldertocht traditiegetrouw te gast op de akkers, weilanden en erven van boeren, akkerbouwers en andere landeigenaren”, aldus de organisatie.

Wederom een jaar uitstel

De organisatie heeft het besluit om de wandeltocht wederom een jaar uit te stellen met pijn in het hart genomen. Mede omdat het Liliane Fonds, het goede doel dat is gekoppeld aan de Poldertocht, het voor het tweede jaar op rij zonder een substantiële bijdrage vanuit de Poldertocht moet doen.

Met zo’n lange aanloop kan het alleen maar een enorm groot wandelfeest worden

De organisatie spant zich daarom in om trouwe Poldertocht wandelaars uit te dagen in beweging te komen voor het Liliane Fonds door een vrijwillige bijdrage over te maken aan dit bijzonder goede doel. Dat kan via de volgende link: https://www.lilianefonds.nl/formulieren/donatie-formulier/.

De eerste editie van de Kaag en Braassem Poldertocht had in 2009 plaats. In tien jaar tijd groeide het van een wandelevenement met 250 deelnemers uit tot een evenement waar jaarlijks tussen de 2000 en 3000 wandelaars op af komen. Anja de Rijk, ijsclub Alkemade vertelde in 2019 aan deze krant: “Dat we ondanks de veranderingen wederom ruim 2500 wandelaars mochten verwelkomen, geeft aan dat mensen de Poldertocht echt in hun hart gesloten hebben.”

Op de achtergrond blijven de organiserende verenigingen met onverminderd enthousiasme werken aan de 11de editie van de Poldertocht. “Zet deze datum alvast in uw agenda, met zo’n lange aanloop kan het alleen maar een enorm groot wandelfeest worden”, vertelt de organisatie optimistisch.

Noteer 4 september 2022 maar in je agenda.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda