Beleef monumenten te voet of per fiets

Algemeen
Bij De Woudse Dom in Rijnsaterwoude is het mogelijk de toren te beklimmen.
Bij De Woudse Dom in Rijnsaterwoude is het mogelijk de toren te beklimmen. Foto: aangeleverd

KAAG EN BRAASEM- Open Monumentendag Kaag en Braassem gaat  dit weekend door, maar wederom in een aangepaste vorm. Vorig jaar bracht Kaag en Braassem Promotie een fietstocht (37,5 km) in kaart, die geïnteresseerden langs een groot aantal rijksmonumenten in meerdere dorpen voert. Dit jaar komt daar een prachtige wandel-/fietsroute van 19 kilometer bij.

De tochten kunnen op eigen gelegenheid gefietst of worden gewandeld, zodat iedereen de RIVM-richtlijnen in acht kan nemen. Willen mensen de route op een andere dag wandelen of fietsen; dan kan dat ook, de routes blijven ook na 12 september beschikbaar. Op elk gewenst punt in de route kan gestart worden. Gaat u de een wandel-/fietstocht doen? Houd dan rekening met de twee veerponten op de route waarvoor u een kleine bijdrage moet betalen. Beide veerdiensten varen van 10.00 tot 17.00 uur.

Bijzondere monumenten

Dit jaar doet een aantal bijzondere monumenten mee met de Kaag en Braassemse editie van Open Monumentendag. Zo worden er diverse borden geplaatst, onder meer bij Hoeve St. Jan in Rijnsaterwoude en d’Oude Pastorie in Rijpwetering, met informatie over de monumenten. Ook is de deels afgebrande O.L.V. Geboorte kerk de Goede Herder in Hoogmade geopend om te bezichtigen en kan men een bijzondere molenexpositie bekijken bij museum Van Hemessen in Woubrugge. 

Bent u benieuwd naar alle monumenten die van binnen of van buiten te bezichtigen zijn en hun openingstijden? Kijk dan op de onderstaande websites:

www.rondomkaagenbraassem.nl    

www.openmonumentendag.nl

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda