Genieten van pizza’s en Italiaanse specialiteiten bij u op locatie

Algemeen
De pizza's worden in een houtgestookte oven op locatie vers gebakken.
De pizza's worden in een houtgestookte oven op locatie vers gebakken. Foto: Fratelli e pizza Copyright 2021

OUDE WETERING - Een lekkere pizza gaat er altijd wel in. En wat smaakt er beter dan een pizza die vers is bereid en wordt afgebakken in een houtgestookte pizzaoven? Als u denkt dat die alleen verkrijgbaar zijn in Italië of bij de pizzeria, dan heeft u het mis. De mannen van Fratelli e pizza zetten met hun pop-up keuken een stukje Italië neer op uw festival, bedrijfslocatie of bij uw thuis.

Robbert Roos

Fratelli e pizza, vrij vertaald ‘broers & pizza’ is het cateringbedrijf van twee broers met een passie voor Italiaanse gerechten. Naast heerlijke, vers bereide pizza’s kunnen de broers van Fratelli e Pizza ook andere smakelijke, Italiaanse heerlijkheden voor u verzorgen.

Per toeval

Zico (28) en Mauro (27) Wesselman zijn de drijvende krachten achter het cateringbedrijf. “We zijn er eigenlijk per toeval ingerold”, vertelt de oudste van de twee Wesselmannen. “Een kennis van ons: Jacques de Bruin, was eigenaar van het bedrijf pizzaoven.nl en maakte al geruime tijd pizza’s op locatie. Van jongs af aan hielpen we hem bij zijn activiteiten. Toen hij ging stoppen vroeg hij ons of we die activiteiten van hem over wilden nemen. Daar hoefden we niet lang over na te denken. We mochten een oventje lenen van Jacques, schreven een aantal festivals aan en zijn gewoon begonnen. We dachten: we zien wel hoe het loopt.” 

Groot succes

Dat hebben de broers geweten. “Het liep al snel uit de hand”, geven Zico en Mauro, die bij grotere festivals hulp krijgen van hun jongere broer Bimas (26), eerlijk toe. “Onze verse producten deden het verrassend goed op festivals en feestjes. Vooral onze pizza balsamica, een klassiek recept met een eigen twist is een groot succes. Het lijkt allemaal zo simpel, maar mensen vergeten soms wat er nog meer bij komt kijken. Het is niet alleen maar een festival bezoeken, pizza’s bakken en verkopen: er gaat veel voorbereiding aan vooraf, en na afloop moet je ook weer naar huis rijden, alles goed schoonmaken om de volgende dag weer klaar te zijn voor een nieuw evenement. Daarnaast zorgen we voor een sfeervolle aankleding zodat je je echt even in Italië waant.” Gelukkig hoeven de broers het allemaal niet alleen te doen en kunnen ze altijd rekenen op de steun van hun ouders en jongste broer. “De soep van mijn moeder en tiramisu van mijn vader zijn ongeëvenaard. Wat dat aangaat zijn we echt een familiebedrijf”.

Met passie gemaakt

Met een moeder van Surinaams/Indische afkomst en een vader die jarenlang de plaatselijke bakker van Roelofarendsveen was, zat de liefde voor verse en eerlijk producten er al vroeg in bij de broers. “Het deeg dat wij voor onze pizza gebruiken draaien wij zelf een dag voor het evenement, met echte Italiaanse bloem”, legt Zico uit. “Zo krijgt het genoeg tijd om te rijzen. Het wordt gemaakt volgens authentiek recept waar mijn vader nog wat geheime ingrediënten aan heeft toegevoegd. Daarnaast gebruiken wij  alleen verse ingrediënten en bakken we de pizza op locatie in de houtgestookte steenoven. Zo creëren wij een pizza met een ongekende smaak, net als onze andere pasta’s en antipasti.”

Volgend jaar een topjaar

De pandemie gooide behoorlijk wat roet in het eten. Festivals waren afgelast en (bedrijfs)feestjes bleven uit. Toch lieten de broers zich daardoor niet uit het veld slaan. “We denken niet in problemen, maar in kansen. Zo hebben we een tijdelijk pop-up restaurant geopend waar gerechten konden worden afgehaald. Ook bleven we ons inschrijven voor mogelijke festivals en evenementen. “Daar plukken we nu de vruchten van”, legt Zico uit. “Komende weekenden staan allemaal al volgeboekt. We gaan ervan uit dat na de race op Zandvoort alle seinen voor evenementen weer op groen gaan. We hebben alle vertrouwen in de toekomst. Volgend jaar wordt echt een topjaar.” Meer weten? Kijk op: https://fratelliepizza.nl/

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda