Stoptober: dit houdt het in & doe ook mee

Zorg
Leuk feitje: er stoppen tegenwoordig meer mensen met roken in oktober dan op 1 januari.
Leuk feitje: er stoppen tegenwoordig meer mensen met roken in oktober dan op 1 januari. (Foto: PR)

REGIO - Op 1 oktober is het zover: dan vindt de zevende editie van Stoptober plaats, waarbij vele Nederlanders zullen proberen voorgoed te stoppen met roken. De campagne is opgezet door onder meer het ministerie van VWS en de Hartstichting.

Stoptober: 350.000 succesverhalen

Al 350.000 mensen stopten de afgelopen jaren succesvol en blijvend vanwege de grote landelijke campagne. Leuk feitje: er stoppen tegenwoordig meer mensen met roken in oktober dan op 1 januari. 

Het grote succes zit hem blijkbaar in het feit dat er ‘samen gestopt’ wordt, de steun die men daardoor ervaart en het duidelijke tijdspad. Bovendien is bewezen dat als het je lukt om 28 dagen te stoppen met roken, je dan vijf keer meer kans hebt om de sigaretten blijvend aan de kant te leggen.

Meedoen met Stoptober?

Onderzoek van het AMC uit 2017 toont aan dat 70% van alle Stoptober-deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. 

Als je meedoet met Stoptober krijg je gratis toegang tot online support via bijvoorbeeld de Stoptober-app. Ook word je in contact gebracht met de online community met mede-stoppers, en kun je via de campagne filmpjes bekijken van mensen die al eerder succesvol stopten met roken.

Rook je en denk je erover om te stoppen? Ga dan naar www.stoptober.nl en doe mee met Stoptober.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda