Appartementencomplex bereikt hoogste punt

Nieuws
Het gaat vlot met de bouw van het appartementencomplex van MeerWonen in Roelofarendsveen.
Het gaat vlot met de bouw van het appartementencomplex van MeerWonen in Roelofarendsveen. Foto: aangeleverd

ROELOFARENDSVEEN- Het gaat vlot met de bouw van het appartementencomplex van MeerWonen in Roelofarendsveen. Na de start december vorig jaar, is nu het hoogste punt bereikt. Dit moment is met drie grote taarten gevierd door de harde werkers van Heembouw. Zoals het er nu naar uitziet worden de 60 duurzame sociale huurappartementen, die verdeeld zijn over 2 gebouwen, in het tweede kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

“In deze tijd van grote woningnood is er veel belangstelling voor deze woningen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Zowel senioren als starters vinden hier hun nieuwe thuis”, zo stelt MeerWonen.

Mandy Bouwmeester is één van de gelukkigen die als starter haar woning in Westend heeft gevonden. “Ik ben heel blij met de woning. Alles is nieuw en ruim en ik vind het erg prettig dat ik ook een stem had in de keukenkeuze. Ik werk veel vanuit huis en heb zelfs een kleine werkkamer. Echt heel fijn!” Ook de heer en mevrouw Hogetoorn gaan verhuizen naar Westend. Bij de bewonersbijeenkomsten die onlangs plaatshadden gaven zij aan erg blij te zijn met de nieuwe woning. “We zijn al wat ouder en het onderhoud aan de tuin wordt ook steeds lastiger. De nieuwe woning is gelijkvloers, mét vloerverwarming en energieneutraal, dat vinden we erg prettig.” Tijdens deze bijeenkomsten maakten de nieuwe bewoners kennis met de buren en kregen ze informatie over hun woning.

De appartementen zijn lokaal, met voorrang aan inwoners van Kaag en Braassem, toegewezen. In eerste instantie gaat het hierbij om bewoners die een sociale huurwoning in de gemeente achterlaten. Op dit moment zijn 56 woningen verhuurd, waarvan 31 aan huurders van MeerWonen via lokaal maatwerk. Tien van de huurwoningen die door verhuizing leegkomen worden daarna weer aangeboden aan starters via lokaal maatwerk. Op deze manier blijven we de doorstroming in de gemeente versterken. Alle starterswoningen gingen als warme broodjes over de toonbank. Wat betreft de vier mantelzorgwoningen is MeerWonen nog in gesprek met potentiële huurders.

De appartementen zijn levensloopbestendig, extra geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp die op een duurzame bron is aangesloten. Gemiddeld genomen wordt er voldoende energie opgewekt om de woningen van energie te voorzien. “Duurzaamheid staat bij MeerWonen hoog in het vaandel en daarbij horen ook natuurinclusieve maatregelen.”

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda