Dag van het Wad

Partnerbijdrage
Dag van het Was.
Dag van het Was. (Foto: Photographer:Janis Meyer)

REGIO - Zaterdag 26 juni is het de Dag van het Wad. We vieren dan alweer de 12de verjaardag van de bijzondere UNESCO Werelderfgoed status van de Waddenzee. We staan dan stil bij hoe bijzonder dit gebied is, we laten je kennismaken met de Waddenzee en brengen de kwetsbaarheid onder de aandacht. Ontdek jij het waddengebied? Kies een mooie route uit en ga langs bij verschillende activiteiten en voorproefjes. Zien we je dan?

Vier je met ons mee?

  • Stap op de fiets en ontdek onder andere Den Oever met de fietstocht Genieten op Wieringen. Laat je verrassen tijdens een Yoga-sessie bij de dijk bij Villa Nieuwland. Óf maak een stop bij de Wieringer Zuivelboerderij waar je kunt genieten van een nieuwe smaak, ter ere van Dag van het Wad: karamel zeezout.
  • Liefde voor strand? Stap in de auto en beleef de prachtige kustroute tussen Petten en Den Helder. Bezoek Fort Kijkduin en treed in de voetsporen van Napoleon! Tipje voor bij mooi weer: op dit terras geniet je van een prachtig uitzicht over de Waddenzee. Laat je vervolgens verrassen bij De Helderse Vallei waar je door middel van een mini-expositie meer te weten komt over het Wad.
  • Bezoek Texel en ga mee met de droogvaltocht ‘Het Wad Op’. Ervaar het wadlopen én wie weet spot jij ook nog eens zeehonden!
  • Dag van het Wad goed afsluiten? Bezoek dan de Zingende Wielen in Den Oever en geniet van een typisch Wierings drie gangen menu, met ingrediënten van en rondom het Wad.

Kijk op www.dagvanhetwad.nl voor het volledige programma

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda