Ondertekening nieuwbouwplan sociale huur

Nieuws
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door: vlnr bestuursleden Quackenbosch Joan Tacx en Dammes van der Poel directeur Peter Hoogvliet van MeerWonen.
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door: vlnr bestuursleden Quackenbosch Joan Tacx en Dammes van der Poel directeur Peter Hoogvliet van MeerWonen. Foto: Stichting MeerWonen

OUD ADE- Na de start dit voorjaar, gaat het snel met de realisatie van het nieuwbouwplan voor 20 sociale huurwoningen aan de Kolk in Oud Ade. De eerste afspraken over de verhuur van een aantal woningen zijn al gemaakt. Op maandag 4 oktober hebben Joan Tacx en Dammes van der Poel namens woongroep Quackenbosch en Peter Hoogvliet namens MeerWonen een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin dat is geregeld.

Het betekent dat de woongroep 13 appartementen gaat huren. Daarbij hoort ook een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte voor de leden. De overeenkomst is een mooie mijlpaal voor de woongroep die hier lang naar uit heeft gezien. Voor MeerWonen is de behoefte van senioren aan passende, nieuwe woningen in Oud Ade en omgeving vanaf het begin leidend geweest in de plannen. MeerWonendirecteur Peter Hoogvliet: “We zijn heel blij dat we het geduld van deze mooie vereniging niet veel langer op de proef hoeven te stellen en dat we er weer een project bij hebben waarmee we actief inspelen op initiatieven van bewoners.”

De werkzaamheden op de bouw vorderen volgens de organisaties ondertussen gestaag. Het casco van de 5 eengezinswoningen staat overeind, de zonnepanelen liggen er al op en de begane grondvloeren voor de 15 appartementen liggen er bijna in.

Duurzaam

“Zoals alle nieuwbouwprojecten van MeerWonen bouwen we hier ook duurzaam. Als corona geen spelbreker meer is, houden we een feestelijk momentje voor alle betrokkenen zodra het hoogste punt van de bouw is bereikt. Naar verwachting is dat tegen het einde van het jaar. ‘s-Zomers staat de oplevering gepland”, aldus MeerWonen.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda