Astrid Heijstee-Bolt geïnstalleerd als burgemeester Kaag en Braassem

Nieuws
Astrid Heijstee-Bolt (50) is woensdagavond 3 november geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem.
Astrid Heijstee-Bolt (50) is woensdagavond 3 november geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem. (Foto: gemeente Kaag en Braassem)

KAAG EN BRAASSEM - Astrid Heijstee-Bolt (50) is woensdagavond 3 november geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem. Dat gebeurde in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Astrid Heijstee-Bolt volgt burgemeester Marina van der Velde-Menting op en was voor haar komst naar Kaag en Braassem wethouder in de gemeente Weesp.

Astrid Heijstee-Bolt werd als burgemeester beëdigd door commissaris van de Koning Jaap Smit. Vervolgens overhandigde locoburgemeester Floris Schoonderwoerd haar de ambtsketen. Na een aantal warme welkomstwoorden ging zij in haar installatierede onder meer in op de wijze waarop zij haar rol als burgemeester van Kaag en Braassem in wil vullen. Met aandacht voor de uitdagende opgaven die er liggen.

Zij staat voor een veilige en democratische samenleving, stelt de gemeente. “En wil er zijn voor de inwoners van Kaag en Braassem. Om de gemeente echt te leren kennen moeten alle verhalen verteld worden. En dat kan alleen maar door in contact te komen en te zijn met de inwoners. In de komende maanden trekt zij er dan ook op uit, om verhalen van inwoners te horen, en zo de mooie plekken in de gemeente te leren kennen. Het speciale mailadres dat daarvoor beschikbaar is: ontmoetdeburgemeester@kaagenbraassem.nl.”

De avond ervoor, dinsdagavond 2 november, nam Marina van der Velde-Menting officieel afscheid als burgemeester van Kaag en Braassem. Zij bekleedde deze functie sinds 30 maart 2010, na het ontstaan van de nieuwe gemeente Kaag en Braassem. Tijdens de afscheidsbijeenkomst werd zij toegesproken door regio-bestuurders, collegeleden en raadsleden. Zij uitten allemaal hun waardering voor haar enorme en waardevolle inzet voor de gemeente in de afgelopen jaren.

Zowel de installatie van burgemeester Astrid Heijstee-Bolt, inclusief haar installatierede, als het afscheid van burgemeester Marina van der Velde-Menting is terug te zien via www.kaagenbraassem.nl/raad.

Afbeelding

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda