Metamorfose voormalig gemeentehuis

Nieuws
Op woensdag 3 november ondertekenden Marcel Meulen, directeur bestuurder bij Woondiensten Aarwoude en Yvonne Peters, wethouder van de gemeente Kaag en Braassem, de koopovereenkomst voor 7 sociale huurwoningen in Rijnsaterwoude
Op woensdag 3 november ondertekenden Marcel Meulen, directeur bestuurder bij Woondiensten Aarwoude en Yvonne Peters, wethouder van de gemeente Kaag en Braassem, de koopovereenkomst voor 7 sociale huurwoningen in Rijnsaterwoude Foto: gemeente Kaag en Braassem

KAAG EN BRAASSEM- De gemeente Kaag en Braassem heeft op 16 november 2020 Bolton Renovatie b.v. opdracht gegeven tot het transformeren van het voormalig gemeentehuis aan de Herenweg in Rijnsaterwoude. Het voormalig gemeentehuis stamt uit 1995 en wordt momenteel verbouwd tot vijftien appartementen en een Integraal Kind Centrum. Van deze appartementen worden er zeven in de sociale huursector gerealiseerd.

Nadat Woondiensten Aarwoude eerder al de intentie had uitgesproken deze woningen te willen afnemen, is er nu daadwerkelijk een koopovereenkomst gesloten tussen Woondiensten Aarwoude en de gemeente. Het streven is om de woningen op 1 maart 2022 op te leveren. Rond die datum opent ook het Integraal Kind Centrum haar deuren.

Activiteiten

In de tussentijd moet er nog veel gebeuren. Bolton rondt haar bouwactiviteiten naar verwachting in december grotendeels af. Daarna moet de inrichting van de openbare ruimte plaatshebben. Hiermee wordt begin januari volgend jaar begonnen.

De gemeente is blij met de realisatie van de gelijkvloerse sociale huurwoningen in de kern Rijnsaterwoude, aangezien deze nu niet of nauwelijks aanwezig zijn, zo stelt ze. Er is sprake van een verduurzaming van het gebouw en de woningen worden daarnaast levensloopbestendig gebouwd.

Bijdrage aan vitaliteit

De gemeente is blij dat de transformatie vordert en dat ‘daarmee een bijdrage wordt geleverd aan de vitaliteit van het dorp Rijnsaterwoude.’

Naast de transformatie van het gemeentehuis, wordt er na de zomer van 2022 gestart met de realisatie van 8 twee-onder-een-kapwoningen achter het gemeentehuis, tussen het Woudse Hout en de IJsbaan. Ook wordt er binnenkort gestart met de planvorming van de vrijkomende locatie (huidige scholenlocatie). Naar verwachting kunnen daar 20 tot 30 woningen komen.

Ook is er in het project aandacht voor meer groen; dat zorgt voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. In dat kader wordt er in maart 2022 gestart met de aanleg van een Tiny Forest achter het voormalig gemeentehuis. Naast meer groen heeft dit ook een educatieve functie, een mooie combinatie met een IKC.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda