Subsidie op energiebesparende maatregelen

Nieuws
Vrijwillig energiecoach Ton Kos demonstreert de warmtebeeldcamera, waarmee energieverlies gemeten wordt.
Vrijwillig energiecoach Ton Kos demonstreert de warmtebeeldcamera, waarmee energieverlies gemeten wordt. Foto: archief Yvon Kos

KAAG EN BRAASSEM- Inwoners van de gemeente Kaag en Braassem kunnen tot 70 euro terugkrijgen bij het treffen van kleine energiebesparende maatregelen. Samen met de inwoners wil de gemeente aan de slag om vandaag nog te starten met het besparen van energie door bijvoorbeeld het plaatsen van ledlampen en radiatorfolie.

Hierdoor wordt de energierekening verlaagd en is er minder CO2-uitstoot. Deze subsidieregeling geldt voor zowel woningeigenaren als huurders. De afgelopen maanden is energie flink duurder geworden, vooral doordat er in heel Europa minder gas op voorraad is. Meerdere energiebedrijven hebben voor een deel van hun klanten de prijzen voor energie tot 60 procent verhoogd. De meeste huishoudens krijgen pas later te maken met een hoge energierekening. Voor variabele contracten is 1 januari meestal het moment waarop de prijzen worden aangepast. 

Kijk voor meer informatie over de energiebespaaractie en alle voorwaarden op: www.duurzaambouwloket.nl/rrew-kaag-en-braassem, of bel 072-7433956. Inwoners uit Leimuiden kunnen ook kijken op www.leimuidenduurzaam.nl.

Let op: op is op. Er is maximaal één aanvraag per adres mogelijk. En er is een beperkte subsidie beschikbaar. De actie loopt tot 31 juli 2022.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda