Partijprogramma SvKB bekend: geen fusie

Nieuws
SvKB wil Kaag en Braassem zelfstandig houden. Een het hangijzer was het Sportpad.
SvKB wil Kaag en Braassem zelfstandig houden. Een het hangijzer was het Sportpad. (Foto: archief)

KAAG EN BRAASSEM- Het partijprogramma van Samen voor Kaag en Braasem (SvKB) is woensdag 29 december bekendgemaakt. De partij benadrukt in haar programma onder meer dat een fusie met Alphen aan den Rijn of Leiden absoluut geen optie is.

“Kaag en Braassem heeft zijn eigen dynamiek met elf dorpen. Van het dichter bebouwde Roelofarendsveen en Oude Wetering naar het open karakter van Rijnsaterwoude en veel ertussenin”, zo stelt de partij. “In onze regio staan wij bekend om ons plattelandskarakter. SvKB is zeker toekomstgericht, maar wil die eigenheid graag behouden. En dus bewaken we bewust onze belangen, dat is nodig tussen de krachten van steden als Leiden en Alphen aan den Rijn. Afgelopen jaren zijn er gesprekken gevoerd over al dan niet fuseren. Dat gaan we niet doen, is ons standpunt.”

Maar samenwerken met buurgemeenten biedt volgens SvKB ook kansen. “Bijvoorbeeld bij het invullen van het steeds weer toenemende takenpakket van gemeenten door de overheid. We besteden sommige gezamenlijke werkzaamheden al uit. Dat geldt ook voor samenwerken met andere regio’s, zoals Rijn en Veenstreek (Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem), waarbij we als één sub-regio samen optrekken binnen grotere samenwerkingsverbanden.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda