Beginnerscursus bridge

Nieuws

OPMEER – Leden van bridgeclub Heijermans verzorgen begin oktober een beginnerscursus bridge voor liefhebbers uit Hoogwoud, Opmeer en omgeving in Opstap, Herenweg 60 in Hoogwoud.
Bridge is in tegenstelling tot andere kaartspellen een spel waarbij iedereen gelijke kansen heeft om te winnen. In vergelijking met klaverjassen is de drempel om te beginnen hoger, maar zijn de mogelijkheden en het speelplezier voor spelers van laag tot hoog niveau eindeloos.
De cursus bestaat uit dertien avonden van 19.30 tot 22.00 uur waarin het lespakket Bridge in een flits deel 1 en 2 wordt behandeld, met de hulp van de videocursus Iedereen kan bridgen. Deelnemers leren de spelregels en de basisvaardigheden van het bieden en spelen. Na de cursus krijgen cursisten kosteloos de gelegenheid en de begeleiding op de clubavond om deel te nemen in een onderlinge competitie tussen startende paren. De prijs van de cursusboekjes, geheugensteun en systeemkaart bedraagt ongeveer 30 euro. De kosten voor de dertien avonden bedragen 45 euro, exclusief consumpties. Wie zich na afloop aanmeldt als lid van de vereniging, krijgt 20 euro korting op de contributie van het eerste jaar.
Vragen stellen of aanmelden, kan via H. Schilder, tel. 0226-351021, C. Groot, tel. 0226-352016, bcheijermans@quicknet.nl of neem een kijkje op www.bcheijermans.nl.