Jan Franx voelt zich vereerd dat hij benoemd is tot waarnemend burgemeester van Koggenland.
Jan Franx voelt zich vereerd dat hij benoemd is tot waarnemend burgemeester van Koggenland. ((Foto: Aangeleverd))

Franx neemt waar in Koggenland

KOGGENLAND - Jan Franx treedt per 8 april aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft hem maandagavond 1 april benoemd. Franx kent het West-Friese goed, hij is getrouwd in De Goorn, woont in Enkhuizen en was daar tien jaar lang wethouder. Voor zijn aantreden als waarnemend burgemeester in Koggenland was hij wethouder in de gemeente Gooise Meren.

Franx: "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik benoemd ben als waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Ik heb enorm veel zin om dit mooie ambt te vervullen en samen met inwoners, ondernemers, raad, college en medewerkers alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven. Ik ken de gemeente goed: mijn vrouw komt uit De Goorn en mijn schoonmoeder heeft hier tot haar 91e gewoond. Mijn vrouw en ik zijn destijds ook in De Goorn getrouwd. Ik kijk terug op een mooie tijd als wethouder in Gooise Meren en daarvoor als wethouder in Enkhuizen. Ik mocht de afgelopen vier jaar samen met mijn collega's in het college de nieuwe gemeente Gooise Meren op koers brengen. Ik ben blij en trots om nu in Koggenland aan de slag te gaan."

Vertrouwen in burgervader

De gemeente Koggenland verheugt zich op de komst van Franx. Nico Bijman, namens de fractievoorzitters: "De heer Franx is een daadkrachtig 'mensen-mens', een verbinder. Het is een burgervader waar wij alle vertrouwen in hebben." De komende tijd zal de waarnemend burgemeester vooral gebruiken om kennis te maken met de organisatie en de inwoners en ondernemers in Koggenland. De vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester is voortijdig stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer deze procedure opnieuw start. De huidige burgemeester Rob Posthumus is per 1 april 2019 gestopt, vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Meer berichten