Jongenshandbal is een snelle en tactische sport. Iets voor jou?
Jongenshandbal is een snelle en tactische sport. Iets voor jou? ((Foto: aangeleverd))

Handbalverenigingen slaan handen ineen voor jongenshandbal

REGIO - Handbal is een snelle en fysieke sport waar veel doelpunten vallen. Het is niet alleen fantastisch om naar te kijken, maar vooral om te doen! In Noord-Holland is handbal erg populair, maar het aantal handballende jongens en mannen neemt steeds verder af. Een goede reden voor de handbalverenigingen in de regio om de handen ineen te slaan en er samen voor te zorgen dat handbal ook populair wordt onder jongens.

Het Nederlands Handbal Verbond en Team Sportservice hebben verschillende handbalverenigingen in West-Friesland bij elkaar gebracht om samen een plan te bedenken hoe we handballende jongens kunnen behouden en nieuwe jongens aantrekken. Handbalverenigingen Hauwert, VVW, Spartanen, Blokker, Westfriezen, SEW en DTS hebben de koppen bij elkaar gestoken om zich hiervoor samen sterk te maken. Uit dit samenwerkingsverband kwam als eerste prioriteit om ervoor te zorgen dat jongens enthousiast worden over handbal. Met de zeven handbalverenigingen is er gelijk actie ondernomen en is er een mooi evenement uit voortgekomen:

Voor jongens in de leeftijd 9 tot en met 15 jaar wordt zaterdag 6 juli een gratis handbalclinic gehouden, met aansluitend een toernooi. Dit evenement vindt om 14.00 uur plaats op de Westrand, aan de Theo Koomenlaan in Wervershoof. Dit is zowel voor jongens die al op handbal zitten als voor jongens die nog nooit het spel hebben gespeeld. Het zal een leuke en sportieve middag worden waarbij aandacht wordt besteed aan techniek, snelheid en kracht.

Meedoen? Aanmelden kan via westfriesland@handbalhelden.nl. Voor meer informatie, neem contact op met Meriam Groot van Team Sportservice, tel. 0229-287700 of mgroot@teamsportservice.nl.

Meer berichten