Maak kennis met de kolfsport bij RSSJ in Berkhout.
Maak kennis met de kolfsport bij RSSJ in Berkhout. ((Foto: aangeleverd))

Kennismaken met kolf

BERKHOUT - Kolfsportvereniging RSJ in Berkhout begint het nieuwe seizoen met vijf gratis lessen. De vereniging wil graag een nieuwe generatie kennis laten maken met de sport.

De kolfsport is een competitieve sport waarbij zowel fysieke als mentale inspanning verwacht wordt. Het doel van de sport is zoveel mogelijk punten te behalen. Met behulp van een zogenaamde hockeystick - de kliek - probeert de speler een bal van de ene paal naar de andere paal te spelen. Deze palen staan in een overdekte baan van 17,5 bij 5 meter. De kolfsport is een individuele sport; iedere speler speelt voor zijn eigen punten. Een partij wordt over het algemeen gespeeld door drie personen.

Elke speelavond (van 19.00 tot 23.00 uur) worden partijen gespeeld. Omdat de sport landelijk gespeeld word, worden ook regelmatig toernooien gedaan. Ook onderling worden binnen de vereniging toernooien georganiseerd. Deze wedstrijden vinden vaak plaats buiten de normale speelavonden. Deelname van deze toernooien is geheel vrijblijvend.

Interesse? Kom langs op een van de volgende data: vrijdag 23, 30 augustus, 6, 13 en 20 september. Locatie: café de Ridder, Kerkebuurt 171 in Berkhout. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden of meer informatie: 06-28993108 (Ina) of 0229-551556 (Marrie). E-mail: kolfver.rsjberkhout@hotmail.nl.

Meer berichten