Wethouder Win Bijman overhandigde de fietsen - beschikbaar gesteld door Fietsvoordeelshop.nl - aan de studenten van het Wijkleercentrum.
Wethouder Win Bijman overhandigde de fietsen - beschikbaar gesteld door Fietsvoordeelshop.nl - aan de studenten van het Wijkleercentrum. ((Foto: Guillaume Groen/Beeldunie))

Elektrische fietsen voor Wijkleercentrum Avenhorn

AVENHORN - In Wijkleercentrum Avenhorn worden studenten op innovatieve wijze opgeleid naar werk in de zorg. Omdat het openbaar vervoer tussen de dorpen in Koggenland niet goed geregeld is, kunnen de studenten niet bij alle inwoners komen. Het Wijkleercentrum benaderde de Westfriese Uitdaging met de vraag of er een bedrijf is dat twee elektrische fietsen beschikbaar wilde stellen. Fietsvoordeelshop.nl ging deze uitdaging aan en wethouder Win Bijman overhandigde de fietsen dinsdag 8 oktober.

Fietsvoordeelshop.nl vindt de missie om kwetsbare inwoners te bereiken een mooi doel en draagt daar graag zijn steentje aan bij. Speciaal voor de studenten stelt Fietsvoordeelshop.nl twee elektrische fietsen beschikbaar. Wethouder Zorg, Welzijn & Onderwijs van de gemeente Koggenland Win Bijman overhandigde de fietsen. Bijman: "Met dit Wijkleercentrum hebben we extra handen in de Koggenlandse samenleving om kwetsbare inwoners te helpen en mantelzorgers te ontlasten. Tegelijkertijd bouwen de studenten aan hun toekomst; met de opgedane kennis en ervaring en het diploma 'helpende zorg en welzijn'."

De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles met gesloten beurs. In de afgelopen vijf jaar zijn al bijna zevenhonderd succesvolle verbindingen gelegd tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Meer berichten