Sinterklaas werd vorig jaar warm onthaald door enthousiaste kinderen in Obdam.
Sinterklaas werd vorig jaar warm onthaald door enthousiaste kinderen in Obdam. ((Foto: aangeleverd))

Sinterklaasintocht Obdam

OBDAM - Het speculaas, pepernoten en marsepein ligt in groten getale in de winkels, families slaan groots in want sinterklaasavond vindt binnenkort plaats bij vele huishoudens in Nederland. Natuurlijk bezoekt Sinterklaas ook Obdam. Alle kinderen zijn van harte welkom om Sinterklaas en zijn Pieten een warm welkom te geven op zondag 17 november.

De goedheiligman wordt om 14.00 uur binnengehaald vanaf de hoek Dorpsstraat - Lutkedijk. Daarna loopt de stoet kinderen en ouders via de Dorpsstraat,  Handelskade, Dr. Lohmanstraat weer naar de Dorpsstraat. Dan van de Burg. de Boerlaan naar Van Wassenaerstraat en voor de kerk langs naar het Kerkplein.

Uitstapplaatsen

Sinterklaas stapt op vier plaatsen uit de koets, namelijk bij Bouwbedrijf Mulder, kruising Dr. Lohmanstraat-Weerestraat-Boterstraat, hoek Dr. Lohmanstraat - Reigerlaan en hoek Nijenburglaan - Burg. de Boerlaan. Tijdens deze stops hebben de kinderen de tijd om Sinterklaas een handje te geven, iets te vragen of een tekening te overhandigen.

Huisbezoek

Stichting St. Nicolaascomité heeft meerdere activiteiten op het programma staan. Het comité bestaat uit Lucie Leeuw, Petra Groen, Roland Kramer, Nienke Klijn en Carola de Boer. "Sinterklaas en zijn Pieten gaan in het weekend van 23 en 24 novemberop huisbezoek", zedgt Carola. "Ook het weekend van 30 november en 1 december gaan ze op pad. De sint vindt het ook gezellig om bedrijfsbezoeken af te leggen. Meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via sinterklaascomite@hotmail.com. De basisscholen zijn donderdag 5 december aan de beurt. Het belooft een gezellig feest te worden."

Virus

Carola is al geruime tijd aangesloten bij Stichting St. Nicolaascomité Obdam. "Als kind zijnde vond ik het Sinterklaasfeest al heel leuk en ben zo met 'het virus besmet. Toen ik in 1989 de kans kreeg om mee te doen heb ik dat direct gedaan. Sinds 1997 zit ik in het bestuur en ben secretaris. Daarnaast ben ik bij de diverse activiteiten aanwezig om te helpen met aankleden en allerlei hand en spandiensten. Wij hebben een hele gezellige groep van zo'n veertig vrijwilligers die meewerken en verder vijftig collectanten die geld ophalen in het dorp. Zo kunnen we elk jaar een feest organiseren voor onze kinderen in het dorp."

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/sinterklaascomite.

Meer berichten