(Foto: Theo Annes)
Video

Heel Berkhout in de prijzen

BERKHOUT - Groot feest in Berkhout woensdagavond. Op het 'kermisplein' is tijdens een speciaal voor de bewoners georganiseerd dorpsfeest bekendgemaakt dat de Extra Kanjer van 10,7 miljoen euro op postcode 1647 AC (Oosteinde) is gevallen. De winnaars met de volledige postcode delen de helft van de miljoenenprijs (€5,35 miljoen). Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij,  verraste hen op het podium met de bekende gouden envelop. De geldprijzen in de winnende postcode lopen uiteen van €189.838 tot €759.354. De ander helft (€5,35 miljoen) wordt verdeeld onder de deelnemers in de rest van het dorp. Zij winnen maximaal €7.781 per lot. Er spelen 696 loten mee in de winnende wijk.

Martin en Ellen wonnen €189.838 en vieren met het hele gezin feest: "Dit hadden we natuurlijk nooit verwacht! We wisten al dat we iets hadden gewonnen, maar dit is wel heel onwerkelijk. We gaan lekker met elkaar op vakantie!" Hun zoon vult zijn ouders enthousiast aan: "Als we maar plezier hebben met het hele gezin!"Silvia (56) is één van de gelukkige wijkwinnaars en vertelt: "Na jaren van tegenslag is nu het moment voor een grote positieve boost! Ik had al bedacht; als we een mooi bedrag winnen, kunnen we eindelijk verder met de verbouwing en hebben we een buffer voor mindere tijden."

Anja (50): "Een vakantiehuis in Schotland zou geweldig zijn, dat is echt een grote droom! Een kleinere droom: een tuinhuis in Schotland. Natuurlijk mogen mijn man en twee zoons ook meedelen in de prijs!"
Afgelopen zondag maakte de Postcode Loterij de eerste vier cijfers van de winnende postcode (1647) bekend in het RTL4-programma Eén tegen 100. Een groot deel van de inwoners van Berkhout speelt mee met deze winnende cijfercombinatie. Nadat Gaston Starreveld de grootste winnaars vanavond in het zonnetje zette, maakte hij bekend hoeveel de dorpsgenoten maximaal per meespelend lot in ontvangst mogen nemen. De ruim 1500 aanwezigen vierden de winst samen met hun buurtgenoten tijdens een optreden van Nick & Simon.

De verdeling van de €5,35 miljoen is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een deelnemer met een lot meespeelt in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs is.

 

Meer berichten