Flessenactie Victor Gymsport op 27 december

Algemeen
Alle flessen worden keurig gesorteerd.
Alle flessen worden keurig gesorteerd. (Foto: aangeleverd)

OBDAM - Victor Gymsport houdt zoals elk jaar op de dag na Kerstmis, 27 december, de statiegeldflessenactie.

Kinderen en ouders hebben zich van tevoren opgegeven om te helpen, maar op de dag zelf komen ook spontaan mensen binnen. De actie vindt plaats van ongeveer 10.00 tot 12.00 uur en des te meer mensen des te meer flessen er opgehaald worden!

Verzamelen in de gymzaal. Na uitleg over de actie en het invullen van de prijsvraag worden de kinderen in groepjes verdeeld en gaan met een ouder plus auto op pad. Voorzien van lege kratten, tassen en grote plastic zakken komen ze bij de inwoners van Obdam aan de deur. Wie niet thuis is, kan de flessen in een tas of doosje bij de buitendeur zetten. Sommige mensen hebben geen statiegeldflessen en geven wat geld, hier is de vereniging ook erg blij mee! De hele maand december staat er een grote krat bij de ingang van de gymzaal waar flessen ingeleverd kunnen worden.

Het inzamelpunt is in de schuur van Jan van Langen aan de Burgemeester de Boerlaan 10. Daar worden alle doppen van de flessen gedraaid. Deze doppen gaan naar KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding, welke gebruikt wordt voor de opleiding van de geleidehonden. Dit mooie goede doel wordt dus ook nog eens gesteund. Een leuke bijkomstigheid is dat er mensen in Obdam zijn die het hele jaar doppen sparen voor de KNGF Geleidehonden en deze zakken met doppen inleveren bij de secretaris van de vereniging!

De flessen worden gesorteerd, geteld en in zakken gedaan. De bierflesjes worden in kratten gedaan, het juiste merk in de juiste krat. Veel uitzoekwerk dus! Ook het ontvangen contante geld wordt verzameld en geteld. De flessen worden 's middags ingeleverd voor statiegeld. Deze actie is onder meer bedoeld om financieel rond te komen en eventueel voor de aanschaf van nieuw materiaal.

Voor alle kinderen die geholpen hebben, wordt van 13.30 tot 16.00 uur een gyminstuif in de gymzaal gehouden. De kids kunnen ook meedoen met een prijsvraag met drie hele leuke prijzen!.

Meer informatie over de vereniging en aanmelden kan via info@victor-obdam.nl.