Jongeren die vorig jaar meededen verzorgden een optreden tijdens de eindpresentatie.
Jongeren die vorig jaar meededen verzorgden een optreden tijdens de eindpresentatie. ((Foto: Marcel Rob))

Jongeren in West-Friesland gezocht voor Back on Track

REGIO - Het Jongerenloket Westfriesland is op zoek naar jongeren tussen de 16 en 23 jaar uit West-Friesland die aan de slag willen met hun toekomst. Gestopt met een opleiding door problemen thuis of op school? Denk dan aan het project Back on Track. Ook jongeren die het moeilijk vinden om betaald werk te vinden, zijn van harte welkom. Deelnemers worden geïnspireerd en gemotiveerd door een persoonlijke coach. Het project start maandag 27 januari en er is binnen deze editie plek voor twintig jongeren.

Samen aan de toekomst werken, zodat jongeren op hun eigen benen kunnen staan: dat is het doel van het twaalf weken durende project van Jongerenloket Westfriesland. In twaalf weken worden jongeren die vastlopen op school geholpen een keuze te maken om een opleiding te volgen of op zoek te gaan naar een (nieuwe) baan. En als dat (nog) niet lukt, wordt gekeken hoe ze verder geholpen kunnen worden.

Ritme terugkrijgen

Door actief met dit project bezig te zijn, krijgen jongeren ritme terug in hun leven. Zij hebben nieuwe positieve kanten van zichzelf ontdekt en krijgen meer zelfvertrouwen om dingen op te pakken. Het inspireert hen om zelf aan de slag te gaan. En het eindresultaat van vorig jaar was dat tien van de twaalf jongeren die het traject succesvol hebben doorlopen zich hadden aangemeld voor een opleiding.

Programma

De jongeren die meedoen zijn gemiddeld drie dagen per week bezig Back on Track. Het programma bestaat onder meer uit wekelijks coaching, activiteiten in groepsverband, sporten, muziek/theater, workshops en trainingen, opleiding- en beroepskeuze en het bezoeken van MBO's en bedrijven. Back on Track is een samenwerking van de regiogemeenten in West-Friesland, MEE & de Wering, TjillSkillz en Team Sport van de gemeente Hoorn.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan via jongerenloket@hoorn.nl of 06-11393818. Van maandag tot en met vrijdag heeft het jongerenloket inloopspreekuur op Grote Noord 20 in Hoorn tussen 13.00 en 16.00 uur.

Meer berichten