De iconen uit de Gouden Eeuw zijn ook te herkennen aan de gouden munten in de bestrating.
De iconen uit de Gouden Eeuw zijn ook te herkennen aan de gouden munten in de bestrating. ((Foto: aangeleverd))

44 gouden munten verspreid in West-Friesland

REGIO - Westfriesland heeft een rijke historie als het gaat om de Gouden Eeuw. Deze belangrijke periode is in Westfriesland nog steeds voelbaar en te beleven. In de regio zijn in totaal 44 iconen uit de Gouden Eeuw te vinden. Voortaan zijn deze iconen ook te herkennen aan de gouden munten in de bestrating.

De iconen, zoals de Drommedaris in Enkhuizen en het Oost-Indisch huis in Hoorn, zijn onderdeel van de Gouden Eeuw-campagne. Deze campagne is een initiatief van de Westfriese gemeenten en Holland Boven Amsterdam. De munten zijn mede mogelijk gemaakt door het Recreatieschap Westfriesland.

Locaties

Via een speciale routekaart en een iconenboekje kunnen bezoekers van onze regio in één overzicht zien waar alle Gouden Eeuw-locaties zitten. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse toeristische informatiepunten en bij de iconen zelf. Kortom, de Gouden Eeuw leeft!

Gouden Eeuw-diner

Na het daverende succes van de twee intieme Gouden Eeuw-diners in november in het Westfries Museum wordt op 18 januari het Gouden Eeuw XL Diner georganiseerd. Holland Boven Amsterdam geeft veertig kaarten weg in sets van twee.

Maak kans op kaarten

Verwacht een unieke avond in een van de mooiste kerken van Noord-Holland, de Oosterkerk in Hoorn. Kijk op www.goudeneeuwbovenamsterdam.nl en doe mee met de loting. Meedoen kan tot en met 2 januari.

Meer berichten