Wethouder Bijman, sporter van het jaar Dave Kok, burgemeester Franx en vrijwilliger van het jaar Hans Blaauw.
Wethouder Bijman, sporter van het jaar Dave Kok, burgemeester Franx en vrijwilliger van het jaar Hans Blaauw. ((Foto: gemeente Koggenland))

Hans Blaauw vrijwilliger van het jaar en Dave Kok sporter van het jaar in Koggenland

REGIO - Het nieuwe jaar is ook in het gemeentehuis van Koggenland ingeluid. Op 6 januari ontving het college inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen om met elkaar te toosten op het nieuwe jaar. Tijdens de nieuwjaarsontmoeting werden ook de vrijwilliger en sporter van het jaar bekend gemaakt. Hans Blaauw is vrijwilliger van het jaar en Dave Kok mag de titel 'sporter van het jaar' dragen.

Burgemeester Franx blikte in zijn speech terug op belangrijke gebeurtenissen in het afgelopen jaar: de postcode kanjer die viel in Berkhout, maar ook heftige gebeurtenissen, zoals de brand in het voormalig raadhuis in Obdam en een brand in een stolpboerderij in Bobeldijk. Ook stond burgemeester Franx stil bij '75 jaar vrijheid' en wat vrijheid voor verschillende Koggenlanders betekent.

Vrijwilliger van het jaar

Hans Blaauw uit Spierdijk is vrijwilliger van het jaar 2020. Hij was dertien jaar voorzitter van voetbalvereniging St. George. Tijdens de afgelopen jaarvergadering heeft hij het stokje overgegeven aan Pascal Klaver, die al eerder geprezen is als jonge vrijwilliger in Koggenland. Mede dankzij Hans bleef de voetbalclub nog altijd overeind, in een periode met weinig leden en vrijwilligers. Ook heeft hij zich het afgelopen jaar opgeworpen als contactpersoon namens het dorp Spierdijk voor verbetering van verkeer en openbare ruimte.

In totaal waren vijf vrijwilligers genomineerd.

Sporter van het jaar

De 16 jarige Dave Kok uit Zuidermeer heeft op 25 mei 2019 zijn eerste Dan (zwarte band) gehaald met judo. Dave traint drie keer per week in Avenhorn, Monnickendam en Oosthuizen en speelt op zondag geregeld een judotoernooi. Dave is ook goed in voetbal: bij vv St. George schiet hij als spits de bal regelmatig tussen de twee palen. Dave traint twee keer per week voor de voetbal en speelt op zaterdag wedstrijden.

In totaal waren zes sporters genomineerd.

Meer berichten