Prinsesjes laten champagne vloeien onder toeziend oog van musicalster Pia Douwes.
Prinsesjes laten champagne vloeien onder toeziend oog van musicalster Pia Douwes. ((Foto: Theo Annes))

Wenskinderen Femke en Zoé laten champagne vloeien

SPIERDIJK - Wenskinderen Femke (6) uit Weesp en Zoé (6) uit Purmerend doopten maandag 13 januari, als prachtige prinsesjes, een nieuwe, rode tulp: Tulipa 'Make-A-Wish'. Aan de vooravond van het tulpenseizoen 2020 wordt daarmee het dertigjarig jubileum van Make-A-Wish Nederland gevierd.

Prinsesjes dopen tulipa 'Make-A-Wish'

Bij de doop werden de kinderen geassisteerd door musicalster en actrice Pia Douwes, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland en Hanneke Verburg, algemeen directeur van de stichting. De nieuwe bloem is aangeboden door de Nederlandse tulpenkwekers. Op Nationale Tulpdag, zaterdag 18 januari gaven de prinsesjes tevens het officiële startsein van het nieuwe tulpenseizoen. Op de Dam in Amsterdam openden ze om 13.00 uur een pluktuin met meer dan 200.000 tulpen. Iedereen mag er gratis een bosje plukken. Hoe leuk is dat als gezinsuitje.

Kenmerken

De nieuwe tulp heeft een intense, rode bloemkleur met een stevige steel (lengte 38 centimeter) en de bloemblaadjes ontvouwen zich maximaal tijdens de bloei. De bloemdoorsnede is dan 7 centimeter. Tulpenpromotie Nederland (TPN) zorgt dat de naam van de nieuwe tulp wordt vereeuwigd in het International Cultivar Register of Tulip Names. De tulp is afkomstig van kwekerij Smit Flowers uit Spierdijk. De nieuwe tulp is vanaf volgend jaar mondjesmaat verkrijgbaar.

Nationale Tulpendag

Sinds 2012 wordt met de Nationale Tulpendag jaarlijks op de derde zaterdag van januari de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen Nederlandse tulpenkwekers de pluktuin aan. In 2020 is het thema 'World of Colours'. Voordat de poorten opengaan, is het bijzondere bloemenmozaïek te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. De tulpenprinsesjes openden om 13.00 uur samen met actrice Fockeline Ouwerkerk, ambassadeur Make-A-Wish Nederland, de tuin en mocht het publiek naar binnen om een bosje van twintig tulpen te plukken. De pluktuin was tot 17.00 uur geopend.

Jubileum Make-A-Wish Nederland

Met ruim vierhonderd vrijwilligers realiseert Make-A-Wish Nederland jaarlijks meer dan zeshonderd wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Het laten uitkomen van wensen verandert levens. En geeft kinderen kracht en vertrouwen voor de toekomst. Het Make-A-Wish Nederland viert haar dertigjarig jubileum.

Meer informatie is te vinden op www.makeawishnederland.org.

Meer berichten