(Foto: aangeleverd)

Nationale Voorleesdagen bij Westfriese Bibliotheken

REGIO - Tijdens de Nationale Voorleesdagen van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari staat bij de Westfriese Bibliotheken alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Er zijn voorstellingen en burgemeesters en wethouders lezen voor uit het prentenboek van het jaar: 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horácek.

Eend Ozeboos is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schildpad, geit of konijn haar weer opkikkeren? Een interactieve voorstelling met verhalen en muziek.

- Zaterdag 1 februari van 16.00 tot 16.45 uur in Bibliotheek Hoogkarspel

- Zondag 2 februari van 10.00 tot 10.45 uur in Bibliotheek Enkhuizen

Kaarten kosten vijf euro (ook voor begeleiders) en zijn te reserveren via www.westfriesebibliotheken.nl/voorleesdagen

Burgemeester en wethouders

Burgemeesters en wethouders lezen voor uit het prentenboek Moppereend op woensdag 22 en 29 januari van 14.00 tot 14.30 uur. 22 januari in bibliotheek De Goorn, Enkhuizen, Hoogkarspel, Medemblik, Obdam, Opmeer, Stede Broec, Wervershoof (14.30 uur) en Wognum. 29 januari nogmaals in de Bibliotheek Medemblik, Wervershoof (14.30 uur) en Wognum.

Er zijn heel veel redenen om lid te worden van de Bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen. Nieuwe jeugdleden krijgen een vingerpopje van Moppereend cadeau en ouders krijgen 25 procent korting op een comfort of all-in abonnement. Voorlezen vergroot de taalontwikkeling. Wie zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek ontvangt een BoekStartkoffertje. Zit daar een gouden bon in? Dat levert een leuk verrassingspakket op!

Meer informatie over de voorleesdagen, activiteiten en acties op www.westfriesebibliotheken/nl/voorleesdagen .

Meer berichten