Klaas vertelt over zijn pelgrimstocht van Spanbroek naar het Spaanse Santiago de Compostella.
Klaas vertelt over zijn pelgrimstocht van Spanbroek naar het Spaanse Santiago de Compostella. ((Foto: aangeleverd))

Klaas Aaij in Kerk Oudendijk

OUDENDIJK - Hij liep in 2018 de Camino in 89 dagen. Zijn voeten waren één groot slagveld, zo zei hij het zelf in een interview, maar Klaas Aaij redde het en kwam gelouterd terug van zijn pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostella. Zondag 9 februari staat hij in de kerk van Oudendijk om op geheel eigen wijze over zijn avonturen tijdens deze voettocht van het West-Friese Spanbroek naar het beroemde bedevaartsoord te vertellen.

Hij ging stuk, genoot, ploeterde, rustte uit, ontmoette meer pelgrimgangers en bereikte uiteindelijk zijn grote doel. Humor en zijn manier van brengen maken er een bijzondere middag van. Zijn verhaal is een mooie gelegenheid voor alle mensen die zijn reisblog gevolgd hebben en ook voor diegenen die misschien zelf zoiets willen proberen.

Klaas (63), vrachtwagenchauffeur bij Action, gaat volgend jaar weer een stukje Camino lopen. Dan start hij bij Le Puy in Frankrijk en loopt naar de Pyreneeën; het jaar daarna van de Pyreneeën via de noordelijke route door Spanje naar Santiago de Compostella.

Kerk Oudendijk, Dorpsweg 24, aanvang 15.00 uur. Entree vijf euro.

Meer berichten