Nick Vlaar poseert naast zijn motor.
Nick Vlaar poseert naast zijn motor. ((Foto: Erik de Ruijter))

Nick Vlaar stapt over naar de SuperCup1000

OBDAM - Nick Vlaar (21) uit Obdam is al vanaf zijn 13e jaar een racefan. "Ik begon op die leeftijd met racen op een 600cc en komend jaar is dus mijn eerste jaar op een zwaardere motor. Ik vindt het superleuk en gaaf om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het geeft mij een enorme boost om ervoor te gaan. De factoren voor dit enthousiasme zijn het nieuwe brute vermogen in de motor en het hoge niveau in de voor mij nieuwe ONK supercup 1000 klasse.

Aankomend seizoen maakt Nick de overstap van de ONK Supercup 600 naar de ONK Supercup 1000. Hierin blijft hij in zijn huidige team Edwin Ott motoren.

Overstap

Na een mooie tweede plaats in het eindklassement van de SuperCup 600 vorig jaar, stond de Obdamse coureur voor de keuze: nog een jaar voor het kampioenschap rijden of de overstap maken naar de SuperCup 1000. Nick zou namelijk nog een stapje kunnen maken in de 600cc, want liep het kampioenschap mis op slechts 3 punten.

Overleg

Wat te doen? Na overleg met vader Vlaar en Edwin Ott werd in december jl. de keuze gemaakt: van de Yamaha R6 naar de R1 in de SuperCup 1000-klasse. Nick is de bestaande en nieuwe sponsoren die deze overstap mogelijk maakten zeer dankbaar.

Uitdaging

De overstap is een geweldige uitdaging voor Nick en Racingteam Edwin Ott Motoren. En de sponsoren? Zij vinden het eveneens prachtig. Een mooie, nieuwe uitdaging waarin Nick verder kan groeien als coureur. Het wordt een interessant jaar: meer coureurs uit diverse kampioenschappen gaan in de SuperCup 1000 de strijd met elkaar aan.

Stappen maken

De eerste stap voor het jonge talent is om de motor goed te leren kennen en een goede basissnelheid te ontwikkelen. Nick verwacht in deze klasse zijn krachten te kunnen meten met de andere coureurs.

Trainingen

Zijn echte, eerste race ervaring op de R1 vindt plaats in maart, dan neemt Nick deel aan de voorjaarstrainingen in Alcarras circuit en Aragon circuit in Spanje.

Toekomst

"Ik wacht eerst even af hoe aankomend jaar verloopt en daarna kijk ik verder de toekomst in. Voor komend jaar wordt mijn doelstelling: rijden in de Top-10, met hopelijk een uitstapje naar de Top-5. Daarnaast wil ik veel leren op deze nieuwe motor, wennen aan zijn capaciteiten en power en het nieuwe veld. Hopelijk kan ik dit zo snel mogelijk uitvoeren", besluit Nick.

Meer berichten