Bijna alle leeftijden waren vertegenwoordigd tijdens het NK Legpuzzelen.
Bijna alle leeftijden waren vertegenwoordigd tijdens het NK Legpuzzelen. ((Foto: Theo Annes))

Zes teams kwalificeren zich voor finale NK Legpuzzelen in Obdam

OBDAM - Twee voorrondes van het NK Legpuzzelen vonden 1 en 2 februari plaats In De Brink in Obdam. 336 enthousiaste puzzelfans streden in teams van vier personen om een plaats te bemachtigen voor de grote finale die in april plaatsvindt.

Team '1800019279' slaagde er zaterdag in om als eerste de puzzel te leggen. De 1.000 stukjes tellende Jan van Haasteren puzzel 'Technische hoogstandjes' werd in 1 uur 28 minuten en 54 seconden gelegd.

De volgende dag slaagde Team 'The Puzzling Sisters' erin om als eerste de puzzel te leggen. De Jan van Haasteren puzzel 'Onderwater Wereld' werd in slechts 1 uur 18 minuten en 50 seconden gelegd.

De andere twee teams die zich zaterdag wisten te kwalificeren voor de finale zijn, 'Hatseflats!!' en 'Worldpiece' en op zondag kwalificeerden team 'De Puzzelbende van 4' en '1000 Reasons Why' zich voor de finale.

NK Legpuzzelen

In 2019 en dit voorjaar vinden er door het hele land maar liefst vijftien voorrondes plaats voor het NK Legpuzzelen 2020 in tien verschillende plaatsen door heel Nederland. Tijdens deze voorrondes nemen puzzelliefhebbers het in teams van vier personen tegen elkaar op. De eerste teams die de puzzel als snelste weten te leggen, kwalificeren zich voor het NK. De 180 finalisten strijden zondag 5 april in Roelofarendsveen om de felbegeerde kampioenstitel. Zij maken een gloednieuwe Jan van Haasteren puzzel, die nog niet in de winkels verkrijgbaar is.

Voor meer informatie www.nklegpuzzelen.nl.

Meer berichten