Doe 1 maart mee met Runnersworld-Polderloop van ARO'88

Algemeen
De Runnersworld-Polderloop is voor jong en oud goed te doen.
De Runnersworld-Polderloop is voor jong en oud goed te doen. (Foto: Kradowsky)

OBDAM - Atletiekvereniging ARO'88 uit Obdam houdt 1 maart weer haar jaarlijkse loopevenement met hardloopwedstrijden en een tien kilometer wandeling. 'Dit is een loop voor jong en oud om lekker te genieten van de omgeving in en rond Obdam. Een frisse neus halen en heerlijk uitwaaien", laat de organisatie weten.

ARO'88 staat voor Atletiek Recreatief Obdam en vindt het belangrijk dat iedereen met plezier aan zijn of haar conditie kan werken onder goede begeleiding. De informele sfeer en samenhorigheid staan centraal. Elk jaar organiseert de vereniging sportieve, leuke evenementen zoals de Polderloop, de Leijencross en een hardloopreis. Iedereen die het leuk vindt om een keertje te kijken wat de leden allemaal doen, kan een keertje komen kijken op de clubtraining op dinsdag- en donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Voor kinderen vanaf 6 jaar organiseert de jeugdafdeling diverse activiteiten. Zij beginnen al vroeg met atletiek als minipupil, terwijl jongeren tot 18 jaar als junior worden begeleid.

Inschrijven

Voor de 33e editie van Runnersworld-Polderloop van ARO'88 in Obdam kan men zich ook nog zondag 1 maart vanaf 09.00 uur inschrijven. Voor degene die het nog niet via de website heeft gedaan.

Ook voor gezinnen

Zoals elk jaar heeft de organisatie gezorgd voor hardloopwedstrijden voor jong en oud(er) en tevens een wandeltocht van tien kilometer. Heel geschikt voor gezinnen om samen er een leuke dag van te maken. "Goed weer kunnen we niet beloven, wel een gezellige en sportieve sfeer", zegt Truus Doekes, namens Polderloopcommissie ARO'88, "en alle deelnemers krijgen een tastbare herinnering. De snelste hardlopers van elke categorie maken kans op mooie prijzen."

Afstanden

Inschrijving, start en finish vinden plaats op en bij het sportcomplex van Victoria, Stationsweg 8 in Obdam, ingang tegenover het station.

Inschrijfgeld voor de jeugd tot en met 15 jaar is 3 euro en deelnemers vanaf 16 jaar betalen 7 euro.

Deelnemers kunnen kiezen uit de 1 en 3 kilometer, die begint om 10.00 uur; de 5 kilometer, die start om 10.30 uur; de 10 kilometer, de lopers starten om 11.15 uur en een wandeling, deelnemers beginnen dan tussen 09.00 en 10.00 uur.

Mooie route

"Wandelaars kunnen heerlijk uitwaaien, wandelend of lopend, op een mooie, groene route van tien kilometer, met halverwege koffie of thee en toilet. Ook zij gaan met een herinnering naar huis. Inschrijfgeld voor de wandeling bedraagt 6 euro en kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meelopen", laat Truus weten.

Meer informatie

Voor verdere informatie over de Polderloop en over andere activiteiten van ARO'88, kijk op www.aro88.nl.