Waarom niet beginnen met yoga?
Waarom niet beginnen met yoga? ((Foto: Pexels.com))

Corona-moe: 10 tips wat je wel kunt doen

ALGEMEEN - Weer zoveel corona gevallen erbij. De situatie is niet fijn, dat weten we nou wel. Zonder het geheel te bagatelliseren volgen hier een aantal leuke tips die iedereen thuis kan toepassen. Laten we een positieve vibe delen met deze ideeën en daardoor mentaal en fysiek topfit blijven. Heb jij nog meer inspiratie? Deel ze. Hier volgen tien tips wat je thuis wel kunt doen.

Sommige zaken kun je niet beheersen, andere wel. Natuurlijk moeten we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en willen we zo sterk en gezond mogelijk leven de komende periode. Verantwoordelijkheid nemen, maar wat kun je nou thuis doen? Natuurlijk kun je eindeloos gaan Netflixen, maar daar word je op een gegeven moment ook moe van.

Tips

1. Quality time met familie thuis. Of met je huisdier. Niks leukers dan goede gesprekken en tijd doorbrengen met elkaar, niet waar?

2. Bellen met familie en vrienden. Tja, als je niet langs kunt gaan: dan maar ouderwets de telefoon erbij pakken. Lekker kletsen, toch? Neemt de eenzaamheid ook weer een beetje weg.

3. Een nieuwe taal leren. Niks zo leuk om iets nieuws te leren. Bovendien is het ook nog goed om je brein fit te houden. Altijd al Spaans willen leren, dus waarom nu niet dan? Tip, klik hier voor een gratis cursus Spaans bijvoorbeeld.

4. Rommel opruimen. Ja, het klinkt saai, maar soms kan het heel lekker werken om even die ene kamer op te ruimen waar je nooit aan toekwam. Niet leuk misschien, maar daarna geeft het voldoening. Zie bijvoorbeeld dit onderzoek als je meer wilt weten.

5. Start met yoga. Ja! Die innerlijke reis kan nu prima beginnen met deze zeeën van tijd. Het is goed voor 'de mind'. Check deze link voor de beste apps die jou kunnen helpen.

6. Een online cursus doen om iets nieuws te leren om dezelfde eerder genoemde reden dat iets nieuws leren goed voor je is. Denk bijvoorbeeld aan muziek maken.

7. Ken jij de '7 minute workout'? 12 oefeningen in 7 minuten tijd die wetenschappelijk aangetoond bijdragen aan jouw fitheid. Zolang die sportschool dicht is, heb jij geen excuus om niet te trainen natuurlijk. 7 MWC is een app die beschikbaar is voor iedereen. Of kijk hier voor meer informatie. Of kijk hier eens naar: zelf thuis fitnessen.

8. Nieuwe gerechten maken. Gezond leven is nu van belang, dus waarom niet meteen wat creatiever in de keuken worden? Inspiratie genoeg te vinden op het internet. Dol op de Aziatische keuken? Waarom niet wat nieuws proberen te maken? Je doet jezelf, en wellicht iemand anders in huis, daar misschien ook wel een plezier mee.

9. In lijn met punt 5: mediteren. Er zijn diverse apps - waaronder Binaural Beats - die jou de rust kunnen geven om weer even mentaal op te laden. Waarom niet eens een kans geven? Hier een leuk verdiepend artikel.

10. Doe mee met 'wc rol hooghouden-challenge'. Kijk hier maar eens hoe dat gaat, haha. Probeer het maar eens zonder touw. Lukt jou het?

Succes! Heb jij nog meer tips, deel ze.

Meer berichten