Nick Vlaar eindigt op vierde plek

Algemeen
Nick Vlaar vliegt over de baan.
Nick Vlaar vliegt over de baan. (Foto: Erik de Ruijter)

OBDAM - Motorcoureur Nick Vlaar uit Obdam eindigde afgelopen weekend in zijn tweede en derde race op de vierde plek. "Ik kijk terug op een geslaagd raceweekend", laat Nick weten. "Het lukt om flink progressie te maken en meer vertrouwt te raken met de Yamaha R1. Samen de optimale afstelling te vinden met mijn team en mij te laten gelden in het ONK SuperCup 1000."

Naast de goede kwalificering lukte het Nick met goede starts voorin het veld mee te doen in het begin van de wedstrijd en scherpte hij zijn persoonlijk record verder aan naar 1.41.1. Hij mist nog wat snelheid in de tweede helft van de race en kon daardoor net niet de aansluiting vinden met de top-3.

Het weekend begon met een vrije trainingsdag op vrijdag. "We hebben deze dag gebruikt om veel met de afstelling te experimenteren en zijn daardoor weer duidelijk een stapje verder gekomen. Op zaterdag eerst een kwalificatie voor de twee races. Na vier rondes werd de sessie onderbroken met een code rood door een valpartij. Na de hervatting verbeterde ik mijn tijd naar 1.42,7 zodat ik de twee races van de vijfde positie startte. Ik heb de eerste race netjes en onbedreigd op de vierde positie uitgereden. Tijdens deze race zette ik mijn nieuwe persoonlijke record neer."

De tweede race was Nick zijn start iets minder, maar al snel veroverde hij de vierde positie en had daarmee aansluiting met de kopgroep. Die kon hij niet bijhouden. Nu was zijn doel Renzo van Emmerink achter zich te laten en zijn vierde positie niet af te geven.

Nick traint 27 en 28 juli op het Duitse circuit Oschersleben. De volgende race is gepland 14 en 16 augustus in het Duitse Schleiz, maar door corona is het nog niet 100% zeker.