Opening cultureel seizoen ‘t Brakenkerkje in Obdam

Algemeen
Loop mee met de paddenstoelenwandeling. Reserveren is verplicht.
Loop mee met de paddenstoelenwandeling. Reserveren is verplicht. (Foto: aangeleverd)

OBDAM - Het nieuwe theaterseizoen 2020/2021 gaat weer van start. Bezoekers genieten van een gevarieerd programma in de maand oktober.

Zanger, pianist en liedjesschrijver Maurits Fondse is de vaste pianist van Freek de Jonge, maar staat momenteel onder eigen naam in de Nederlandse theaters met zijn voorstelling: A Life In Songs -The Story Of Billy Joel. Maurits Fondse en Billy Joel vertonen wat overeenkomsten: beiden zijn geboren op een eiland, hebben op een klassieke manier pianoles gehad en ze spelen al vanaf hun veertiende in bandjes. In zijn concert bezingt hij het leven van Joel en komen onder andere Uptown Girl, The Pianoman en New York State Of Mind voorbij. Hij speelt zaterdag 3 oktober twee voorstelling; om 19.00 uur en om 21.00 uur. De laatste is uitverkocht.

Doe 11 oktober om 11.00 uur mee met de paddenstoelenwandeling. De route is ongeveer vijf of tien kilometer. 

Ageeth de Haan verzorgt 14 oktober om 10.30 en 13.30 uur, samen met gitarist Frans Groen, een voorstelling, van circa 45 minuten, voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Meezingen is niet te weerstaan en kinderen leren op leuke wijze nieuwe Engelse woorden.

Friends to be is de naam van de nieuwe voorstelling van Op Roet. Oost ontmoet west en vice versa. Twee acteurs uit verschillende culturen, Nour Mardini en Gerard Venverloo, onderzoeken of zij ondanks of dankzij alle verschillen vrienden kunnen worden.  De Syrische Nour Mardini woont pas 2,5 jaar in Nederland. Gerard en Nour stellen elkaar vragen die vaak net op het randje zijn. Allerlei onderwerpen passeren de revue, onderwerpen waar men soms zelfs niet met vrienden over durft te spreken. Een lach en een traan op 16 oktober om 20.30 uur in ‘t Brakenkerkje, aan de Dorpsstraat in Obdam.

Voor meer activiteiten, neem een kijkje op www.brakenkerkje.nl. Voor elke activiteit is reserveren verplicht.

Maurits Fondse zingt Billy Joel.