Nick Vlaar pech tijdens race

Algemeen
Nick Vlaar over het natte asfalt.
Nick Vlaar over het natte asfalt. (Foto: Erik de Ruijter)

OBDAM - Na een succesvolle training op vrijdag 2 oktober, een goede eerste kwalificatie en een redelijke tweede kwalificatie startte Obdammer Nick Vlaar met een tijd van 1.42,0 de race vanaf de vijfde positie.

Wat de hele middag een droge race leek te worden, sloeg vlak voor de race om. Een kwartier voor de start begon het te regenen en stond Nick voor aanvang op regenbanden. In de warming-up lap aftasten om de grip in de regen in te schatten. Dat betekende dus de race behoudend starten om valpartijen te voorkomen. “Met een hele goede start wist ik mijzelf toch op de tweede plek te positioneren. Deze plek kon ik goed vasthouden achter de kopman Frank Nieman. Vanaf ronde twee kwam de regen met bakken uit de lucht dat mij dwong tempo te minderen om risico’s te verkleinen. In het tweede gedeelte van de race kreeg ik bezoek van Jeroen Rensel. Hij maakte regelmatig een inhaalactie. Na drie rondes strijd wilde ik de Haarbocht insturen, maar dit ging gigantisch fout. Jeroen reed achter mij en gleed door een onbehouwen rem-actie onderuit. Op het moment dat ik wilde insturen, werd ik vol geschept door zijn motor en was een harde crash het gevolg. Natuurlijk volgde een enorme teleurstelling en was ik ontzettend boos op Jeroen. Dit kon mijn eerste podium van het jaar worden. Ik kijk terug op een sterk weekend, waarin ik het vertrouwen en gevoel met de R1 weer helemaal terugvond. Helaas werd een mogelijke podiumplaats ontnomen door een fout van een ander.”

Nick liep wat kleine blessures op door de impact, maar hij hoopt komend weekend weer fit aan de start te verschijnen. De motor heeft ook schade en Edwin Ott doet zijn best om die weer op te knappen. De laatste twee races worden zaterdag 10 oktober verreden. Dit keer weer zonder publiek. Door deze DNF is Nick teruggezakt naar de zesde positie in het klassement. Met een minimaal verschil met plek vier (7 punten) en vijf (5 punten) maak hij nog kans op de vierde positie.