Dit zijn de helden van 2020!

Algemeen
Wie is jouw held van 2020?
Wie is jouw held van 2020? (Foto: Adobe Stock)

REGIO - 2020 is bijna voorbij en enkele weken geleden deden we een oproep om jouw held aan te melden. Dat is wellicht iemand die jou geholpen in een moeilijke periode, iemand waar je trots op bent omdat diegene iets voor jou of zijn omgeving heeft gedaan of iemand die de wereld een klein beetje mooier maakte. Kortom: wie is jouw held of heldin van 2020? Op deze oproep is volop gereageerd en de leukste reacties delen we graag met je.

Iemand die jou geholpen heeft of iemand die de wereld een klein beetje mooier maakte

Inzending van: Henny uit Haarlem Held: Monique

Monique van der Kort is leidinggevende bij een dagopvang voor ouderen en sinds het begin van de coronatijd zet zij zich 100% in voor deze kwetsbare - demente - ouderen, niets is haar teveel. Een hele bijzondere warme vrouw. Zij is mijn held!

Inzending van: Hans uit Enkhuizen - Held: Daan

Daan is vanaf september 2020 lid van gymvereniging Vek-Wik uit Enkhuizen. Hij neemt deel aan gym voor mensen met een verstandelijke beperking (Special Gym). Daan heeft een lichamelijke en een verstandelijke beperking en is gebonden aan een rolstoel. Hij is heel erg enthousiast en heeft een groot doorzettingsvermogen.

Inzending van: Yolanda uit Beverwijk – Held: William

William heeft van de zomer zes mensen uit de zee gered. Als hij er niet was, waren ze er niet meer geweest! Echt een held!

Inzending van: Jet uit Broek in waterland - Held: José

José heeft borstkanker gehad en moest haar beide borsten laten verwijderen en heeft zware chemo kuren moeten doorstaan. Ondanks dat is ze actief blijven bewegen en heeft met haar vriendinnen club Dubbel D, voor de borstkanker foundation 5250,- euro bij elkaar gewandeld! Wat een power vrouw, die samen met haar partner Jan en heel, veel lieve mensen om haar heen, dit bereikt heeft. Ben zo trots op haar!!!

Inzending van: Huub uit Hoorn - Held: Amber

Mijn dochter van 19 werkt al een aantal jaren als vrijwilligster bij de dierenambulance, naast haar opleiding als verzorgende. Ze verkiest hier om te helpen boven het vrij zijn. Ook bleef ze werken tijdens corona, terwijl deze periode niet meetelde voor haar stage. En dan op de zaterdag weer een half uur op de fiets naar de dierenambulance. En dat alles zonder mopperen. Hier kunnen wij als ouders trots op zijn.

Inzending van: Jose uit Schagen - Held: Betty

Betty is mijn allerliefste mama. Ze is al jaren alleen en tijdens de coronacrisis kwam dat extra hard binnen. Maar ze is een machtig sterkte vrouw! Ze heeft er alles aan gedaan om zich niet eenzaam te voelen. Videoborrel met haar dochters, dansen in een zoom-meeting of een digitale kerkdienst bijwonen. Trots op haar, mooi voorbeeld!

Monique uit Purmerend – Held: Suzan

Suzan Kast is mijn held van 2020! Zij is onze asielbeheerder in ons asiel in Monemvasia (Griekenland). Dankzij haar zijn er heel veel asielhonden en katten geplaatst in België en Nederland en kregen hier allen een warme en liefdevolle mand. Dit jaar was echter zeer zwaar voor haar, in het asiel brak het Parvovirus uit, maar dankzij de zeer goede verzorging(24/7) hebben meerdere honden en pups het toch gered. Wát een harde werker wát een energie om deze wereld een stukje mooier te maken. Daarom nomineer ik Suzan.