Succesvolle nieuwjaarsactie van Trudy Komen uit Obdam voor goede doelen

Algemeen
Trudy bekijkt de kaarten voor Inloophuis Pisa bij Liensart in Obdam.
Trudy bekijkt de kaarten voor Inloophuis Pisa bij Liensart in Obdam. (Foto: aangeleverd)

Trudy Komen uit Obdam stelt sinds vijf jaar de opbrengst van de nieuwjaarsfooien van de Koggenlander, vervanger van het Groene Hart in haar wijk beschikbaar voor een goed doel.

“Mijn aandacht werd in november getrokken door een persbericht. Caroline de Moel van Liensart uit Obdam en vijf van haar cursisten maakten (kerst)kaarten voor het Inloophuis Pisa in Hoorn. Caroline is ook al vijf jaar betrokken als vrijwillig begeleidster van het Open Creatief atelier van Pisa. Daar komen mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden om op creatieve wijze uiting te geven aan wat hen bezighoudt. Door corona staat Pisa onder grote financiële druk vanwege het wegvallen van inkomsten uit grote fundraising evenementen zoals Battle4Life en de Samenloop voor Hoop. Aangezien Pisa nog steeds niet structureel gefinancierd wordt en daardoor grotendeels afhankelijk is van donaties, sponsoring en giften, wordt nu de noodklok geluid. Ik besloot een deel van de opbrengst aan Pisa te schenken.”

Vluchtelingenkinderen

Een goede kennis sprak Trudy rond diezelfde tijd aan of ze wilde meehelpen met de collecte Een beter leven voor Vluchtelingenkinderen in Griekenland. “Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? De situatie van deze kinderen is urgenter dan ooit. Samen staan we op, omdat we geloven dat ze recht hebben op een beter leven.”

Twee doelen

Omdat er in Trudy haar krantenwijk vrijwel geen collectanten waren, dacht ze: ‘als dit jaar twee doelen uitkies, draag ik daar ook een steentje aan bij. Ze maakte een vooraankondiging voor de lezers en voegde die bij de krant. “Op mijn actie werd zeer enthousiast gereageerd, hetgeen resulteerde in het mooie totaalbedrag van 718,41 euro. Alle gulle gevers wil ik bij deze hartelijk bedanken namens Pisa en de vluchtelingenkinderen in Griekenland.”

Wie geïnteresseerd is in de bijzondere kaarten van Liensart, kom dan eens langs aan Dorpsstraat 226 in Obdam, tel. 0226-450444 of kijk op de Facebookpagina van Liensart.