Ela wint €550 met lifestyle challenge

Algemeen
Ela heeft haar levensstijl aangepast en voelt zich tegenwoordig veel energieker.
Ela heeft haar levensstijl aangepast en voelt zich tegenwoordig veel energieker. (((Foto: aangeleverd)))

DE GOORN - Ela Grooteman (44) uit De Goorn wint €550 in de 16 weekse Europese challenge. Maar liefst 3652 deelnemers uit 16 landen deden mee. Ela ging er deze week vandoor met één van de eervolle vermeldingen.

De Challenge is, zoals de naam het al zegt, een uitdaging om in 16 weken een transformatie te ondergaan, zowel wat je lichaam als je levensstijl betreft. Tijdens deze uitdaging bepaal je nieuwe doelen voor je gezondheid en algemene welzijn. Ela kwam hiermee in aanraking toen zij eind 2019 besloot dat het genoeg was geweest. Te weinig energie, een slechte huid en uiteraard ook vetjes die ze steeds probeerde te verbergen onder wijd zittende kleding.

Herkenbare blubberbuik

“Lange tijd had ik moeite om mezelf in de spiegel te zien” aldus Ela. “Misschien herken je het wel, bh bubbels, een blubber buikje. Ja natuurlijk ben ik super trots op de kinderen die daar in gegroeid zijn, maar dat buikje weg krijgen dat was me nog nooit gelukt. En eerlijk gezegd boeide me dat ook niet zo. Ik houd van het goede leven en dacht altijd dat je keihard moest sporten of super gezond moest gaan eten om zoiets voor elkaar te krijgen. Alleen die gedachten al.”

“Nog elke dag ben ik dankbaar dat mijn vriendin Maria mij attendeerde op haar gezonde levensstijl. Ze kwam precies op het juiste moment. Ik was er helemaal klaar mee.” gaat Ela verder.

Makkelijk en toch gezond

“Als je al van alles geprobeerd hebt dan raak je het geloof soms kwijt. En ook al dacht ik dat ik best gezond at, stiekem wist ik best wel dat ik veel gezonder kon leven. Maar ja hoe doe je dat, wanneer en waar begin je? Dat is toch ingewikkeld en vooral ook niet lekker. Ik had geen zin in uren in de keuken staan of een boodschappenlijst waarop producten staan die ik helemaal niet ken. Eigenlijk zocht ik iets makkelijks, wat ook lekker is en goed vol te houden. Het mocht me vooral geen energie en moeite kosten want die energie had ik juist niet.”

Ela ging de uitdaging aan

“Binnen twee weken merkte ik al dat mijn huid zachter en gladder werd. Ik voelde me van binnenuit schoner worden. Een paar weken later werd ik ook nog beloond met 4 kilo gewichtsverlies. Mijn kleding zat prettiger (niet meer te strak) en ik had minder last van een opgeblazen buik. Voldoende motivatie om door te gaan en vol te houden.”

Volhouden

En dat volhouden viel Ela reuze mee. “Ik ontdekte dat het goed functioneren van je lichaam voor 75% bepaald wordt door goed, gezond en gebalanceerd eten en slechts 25% door sporten. Doordat ik veel gezonder ging eten (100% natuurlijke producten) merkte ik dat ik helemaal niet zo heel veel aanpassingen hoefde te doen. En ik kreeg meer energie en ging vanzelf meer wandelen en dingen ondernemen.”

Een geweldige transformatie

Na 16 weken deelde Ela haar verhaal en daarmee werd zij in 2020 één van de eervolle vermeldingen waarmee zij 550 euro won! “Een geweldige transformatie heeft Ela laten zien,” aldus de jury. Ela is één van de 3 eervolle vermeldingen in Europa in ronde drie van 2020. Per jaar zijn er drie wedstrijdronden waarvoor je je kan aanmelden. Honderden mensen doen er mee. Ela “Ik ben echt super verrast en ontzettend blij met deze prijs. Natuurlijk had ik het gehoopt, want hoe tof is het om een prijs te winnen, maar ik had het nooit gedacht. De competitie is groot en zie dan maar eens op te vallen.”

Lekkerder in mijn vel

“Het meest blij ben ik met het feit dat ik nu veel lekkerder in mijn vel zit. Ik bruis van de energie. Doordat ik mezelf nu goed voedt (in plaats van alleen maar vul) functioneert mijn lichaam zoals het hoort te werken. Kwaaltjes als obstipatie, een opgeblazen buik en eelt/kloven zijn weg. Mijn huid is veel zuiverder, ik heb veel minder stress minder last en ben echt een blij mens. De keus die ik eind 2019 heb gemaakt is één van de beste keuzes die ik in tijden heb gemaakt.”

Nieuwe levensstijl

“Deze nieuwe leefstijl is super goed vol te houden. Simpel, makkelijk en snel. Zelfs mijn vader van 73 doet sinds een paar maanden mee! Hij keek eerst even de kat uit de boom, maar zag mij veranderen. Mijn vader is 73 jaar, een nuchtere West Fries. Nou als hij het kan, als ik het kan, dan kan iedereen het!”

Before
And after.