Annelie Smits uit Spierdijk maakt eigen lied over coronatijd

Algemeen
Annelie Smits.
Annelie Smits. ((Foto: aangeleverd))

SPIERDIJK - Zangeres Annelie Smits (1996) uit Spierdijk brengt vrijdag 5 februari haar mooie, eigen lied over haar beleving van de coronatijd. Het liedje heet Wat Een Tijd en is van af vrijdag 5 februari te beluisteren op Spotify Facebook en YouTube.

Annelie, geboren en getogen in De Goorn, is vanaf jongs af aan bezig met muziek. Ze leerde noten lezen op blokfluitles, kreeg daarna cornetles en speelde in de Brassband Kunst naar Kracht. Toen ze vijftien jaar was kreeg ze zang- en pianoles bij Muziekschool Koggenland. Na vier jaar stapte ze over naar zangschool Pop-up in Hoorn. Ze wilde wat meer zangtechnieken leren.

Optreden

De Spierdijker heeft de afgelopen jaren heel wat gedaan en zodoende zich verder ontwikkeld. Ze zong onder meer tijdens een kerstconcert en amusementstocht en ging op pad met haar coverband Jamm. Ze nam een videoclip op en zong diverse jingles in voor lokale radiostations.

Corona

Annelie heeft net als iedereen te maken met de coronacrisis. Door de coronamaatregelen van het kabinet is weinig tot niets mogelijk voor onder meer kunstenaars, horeca-ondernemers, winkeliers en artiesten. Ze wil heel graag gaan optreden, maar uiteraard wanneer het weer mogelijk is. Tot die tijd geeft ze in haar eigen studio zangles als vocalcoach.

Muziek maken

Na het verliezen van haar baan door de coronacrisis, besloot ze zich vol op de muziek te gaan storten. Haar creativiteit heeft zich geuit in een lied dat de beleving weergeeft van de coronatijd. De West-Friese verbinding is daarin terug te vinden. Het beste is gewoon om er even naar te luisteren.

Meer weten over Annlie? Kijk op www.facebook.com/annelie.smits.

Luisteren naar de liedjes van Annelie? Die zijn op www.youtube.com/user/vincedop te vinden.