Bijzondere donatie boeken aan bibliotheken in West-Friesland

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

REGIO - Bibliotheek Hoorn kreeg onlangs een hartverwarmende mail van Ralf uit Bleiswijk: “Ik heb 18 boeken van Melissa Kremer besteld welke ik wil doneren aan bibliotheken en/of verzorgingstehuizen. Ik heb vernomen dat Melissa in Hoorn woont, daarom lijkt het mij mooi 8 boeken te doneren aan bibliotheken in haar regio.”

Ralf vervolgde zijn e-mail middels een kort verhaal waarin hij uitlegt waarom hij wil dat deze boeken bij de bibliotheken kom te liggen. “Melissa is 25 jaar en terminaal ziek. Via Instagram @mijnkwaadbloed heeft ze een vlog bijgehouden van haar leven met kanker. Ze heeft haar eigen boek uitgebracht waarbij vijftig procent van de opbrengst gaat naar Hematologie en vijftig procent naar haar familie. Melissa bleek gelijk met mij jarig te zijn. Op 26 januari heeft ze haar 25e verjaardag nog mogen vieren. Ik werd die dag 40. Ik heb besloten van mijn ‘verjaardagsgeld’ haar boeken te kopen om vervolgens te gaan doneren aan bibliotheken en/of verzorgingstehuizen. Hiermee heb ik mijn geld besteed aan het goede doel en wordt haar boek door nog meer mensen gelezen.”

Onlangs is Melissa helaas overleden. Wat een verdrietig nieuws. De bibliotheek heeft ondertussen de acht boeken van Ralf ontvangen. Hiervan blijven er drie in Hoorn en gaan er vijf naar de Westfriese Bibliotheken. Zo wordt het verhaal van Melissa verspreid in West-Friesland.

‘Mijn kwaadbloed’ is het indringende, ontroerende en inspirerende verhaal van een doorzetter pur sang. Meer informatie: www.afonte.nl/product/mijn-kwaadbloed/ .