Ieder lid van Reind Genoegen uit Obdam een rol koek

Algemeen
Petra Glorie, bestuurslid van Rein Genoegen heeft het idee ontwikkeld en gemaakt.
Petra Glorie, bestuurslid van Rein Genoegen heeft het idee ontwikkeld en gemaakt. (Foto: aangeleverd)

De leden van toneelvereniging Rein Genoegen hebben al anderhalf jaar niet met elkaar op het podium gestaan. Voor hen, maar ook voor hun publiek is dat een gemis.

In het voorjaar 2020 was door de toneelspelers Het kerkhofclubje ingestudeerd. Ze waren helemaal klaar voor uitvoering en toen kwam corona. In de zomer van vorig jaar leken de vooruitzichten er goed uit te zien, dus na de vakantie oefenden de leden een kinderstuk voor een uitvoering in de herfst. Maar alles laaide weer op een corona was nog niet weg. Daarna werden alle activiteiten stopgezet, omdat er twee keer zoveel kosten waren gemaakt en daar stond dus niets tegenover. Het bestuur besloot om te wachten tot alles weer vrij is. De bestuursleden vergaderden af en toe via Teams om de lijnen met elkaar toch open te houden. En op de laatste vergadering enkele weken geleden kwam Petra Glorie met een goed idee.

Op de Dag van het Theater -zaterdag 28 maart- kregen alle leden van Rein Genoegen eindelijk weer eens een rol. En niet zomaar een rol; eentje om hun tanden in te zetten.

Op de rol stond de tekst: Rein heeft vandaag de koekbeurt. Om toch je tanden in een rol te kunnen zetten. Hopelijk tot snel! Op de planken of in de zaal.

Elk lid van de toneelvereniging kreeg een rol koek en ze waren er heel blij mee.

Voor ieder lid een rol koek.