Oproep: ga niet pas op paaszaterdag boodschappen doen!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Komend weekend is het Pasen. En omdat we nog steeds niet weg mogen, wil je het thuis toch een beetje extra gezellig maken. Maar jij niet alleen…

Ga daarom liever niet pas op zaterdag je boodschappen doen. Ten eerste is het dan waarschijnlijk extra druk, en drukte opzoeken is iets dat in deze tijd gewoon nog steeds niet prettig en verstandig is. Maar daarnaast heb je ook nog de kans dat jouw favorieten al uitverkocht zijn.

Doe je boodschappen online

Deze week even je boodschappen online bestellen is een goede optie om de drukte in de winkel te vermijden en zeker te weten dat je alles hebt wat op je lijstje staat. Extra voordeel is dat je op vrijdagmiddag of zaterdag zo extra tijd overhoudt om het thuis gezellig te maken. Bestel het wel op tijd want met paasmaandag is het nu natuurlijk extra druk.

Denk bij het bestellen wel goed na over wat je nodig hebt. Denk ook aan gezellige paasservetten, een gezellig (papieren) tafelkleed en uiteraard paaseitjes om te verstoppen. Kun je niet bij je (schoon)ouders op bezoek nu? Maak een leuke paasmand of boodschappendoosje met allerhande lekkers. En stop er een gezellig tijdschrift bij. Zo maak je de paasdagen toch speciaal voor ze.

Andere dag

Wil je toch liever even zelf de winkel in en werk je thuis of kun je je eigen tijd plannen? Kijk dan eens of je de zaterdag met een ander dagdeel kunt wisselen. En ga op woensdag of donderdagochtend boodschappen doen en maak op zaterdag je werk af. Pak ook liever je shopper tas op wat minder drukke momenten zoals vroeg in de ochtend of begin van de middag.

Is er geen moment dat je even alleen boodschappen kunt halen? Geef je zoon of dochter dan een eigen lijstje en een eigen Rugzak kind mee. Zo zijn zij ook druk met hun boodschappen en is jullie boodschappen momentje direct ook een leuk uitje voor ze. Wil je het extra speciaal maken, laat ze dan (met jouw pinpas) zelf betalen. Zo heb je er geen kind aan en is voor jouw je planning weer rond.

De winkel in… maak een lijstje

Het klinkt misschien wat suf maar vooraf een lijstje maken, helpt je zeker te weten dat je alles hebt. Zeker als het druk is en met een extra lang weekend, is het gewoon geen overbodige luxe. Daarnaast heb je waarschijnlijk wat andere dingen in de planning dan anders. Maak daarom een apart lijstje met de artikelen die je voor de paasdagen nodig hebt. Zo zie je in de winkel snel of je iets vergeten bent. En dat zorgt er weer voor dat je niet nog een keer naar de supermarkt hoeft.

Bestellen

Wil je heerlijk paasbrood, bestel het vooraf bij je favoriete bakker. Bestel er ook meteen je gewone brood en die heerlijke luxe broodjes voor de paaszondag of paasmaandag bij. Zo weet je niet alleen zeker dat het niet op is als jij komt, en ligt het ook nog gewoon ingepakt voor je klaar. Dat betekent dat je met je Charm tas lekker op de fiets je spulletje kunt ophalen. Dat is nog eens relaxed en efficiënt boodschappen doen. Zo begin je heerlijk uitgerust aan een lang geniet weekend.