Motorcoureur Nick Vlaar uit Obdam weer van start

Algemeen
Nick Vlaar uit Obdam toont zijn motor.
Nick Vlaar uit Obdam toont zijn motor. (Foto: Erik de Ruijter)

Door corona heeft Nick Vlaar dit jaar een andere voorbereiding dan gebruikelijk; geen voorjaarstraining in Spanje en de twee dagen training in Assen afgelast door het veel te koude weer.

“Uiteindelijk stond voor zaterdag 10 april de eerste race op het programma”, laat Nick weten. “Ook deze race ging niet door vanwege de huidige maatregelen. Deze dag werd omgezet naar een masterclass: een trainingsdag waar de twee kwalificaties, start en een race werden gesimuleerd.”

De eerste meters van dit jaar van Nick op de motor werden vrijdag 9 april gemaakt. “Er waren twee flink koude dagen voorspeld met temperaturen rond de 7°C. Het asfalttemperatuur was minstens net zo koud. Met deze lage temperaturen is het belangrijk, maar ook een flinke uitdaging, om de banden op temperatuur te krijgen en te houden.”

Edwin Ott paste deze winter een aantal belangrijke verbeteringen toe aan de motor, die zijn op vrijdag en zaterdag getest. “Gezien de lage temperaturen was het vinden van de perfecte afstelling nog niet het meest belangrijke. Door de kou was het gevoel snel weg en is het moeilijk een duidelijke status te geven, anders dan dat het nieuwe pak goed zat en dat ik een goed gevoel op de motor had. Op zaterdag reden wij twee trainingen met als afsluiter een simulatie race. Er vielen voor deze racesimulatie regendruppels, waardoor het geen zin had om deze te rijden. Het weer en de coronamaatregelen hebben dit eerste weekend roet in het eten gegooid. Ondanks dat hebben wij wel de eerste meters gemaakt en alles getest, zodat we klaar zijn voor het seizoen. Maandag 3 mei stap ik voor de derde trainingsdag op de motor stappen op het TT-circuit. De eerstvolgende race staat gepland op 7 en 8 mei.. Deze race is nog onder voorbehoud, hopelijk mag deze doorgaan met de dan geldende maatregelen.”