Geen kermis dit jaar in gemeente Koggenland

Algemeen
Geen zwieren, zwaaien en botsen in gemeente Koggenland.
Geen zwieren, zwaaien en botsen in gemeente Koggenland. (Foto: archief Rodi Media)

Welke inwoner én ondernemer had vorig jaar gedacht, dat sommige evenementen, waaronder kermissen, in Koggeland dit jaar weer niet doorgaan. “Een bittere pil”, geeft burgemeester Bonsen aan, “maar wel eentje die er geslikt moet worden.”

Volhouden, met z’n allen. Dat is de boodschap van de burgemeester aan Koggenlanders. “Ik begrijp dat er behoefte is om elkaar weer te ontmoeten, de gezelligheid op te zoeken, kermis te vieren. Zowel bij inwoners als ondernemers. Corona bepaalt op dit moment anders en dat is zuur. Maar we moeten hier met elkaar doorheen. Als burgermoeder is het mijn taak om een veilige omgeving te blijven creëren in Koggenland. Daarom moeten we handhaven als er tegen de regels in evenementen plaatsvinden. Er zijn signalen binnengekomen van geplande activiteiten komend weekend, die niet binnen de regels passen. Dit wordt in de gaten gehouden. Bij overtreding van de coronaregels riskeren inwoners een boete.”

Mogelijkheden

Koggenland is bereid om met inwoners en ondernemers mee te denken over mogelijkheden de komende maanden binnen de coronakaders. Zo is de gemeente in gesprek met horecaondernemers over mogelijkheden voor terrassen en organiseert de gemeente passende activiteiten voor jongeren tijdens schoolvakanties. De mogelijke versoepelingen die er komen volgt de gemeente nauwgezet. Zodra het kan, wordt er van die mogelijkheden gebruik gemaakt.