Doe mee met de 40MM: wandel lokaal, steun mondiaal

Algemeen
Stichting Willen en Doen heeft door sponsoring al veel bereikt om kinderen plezier te geven.
Stichting Willen en Doen heeft door sponsoring al veel bereikt om kinderen plezier te geven. (Foto: aangeleverd)

Op de nieuwe versie van de 40MM sponsorwandeltocht ontving de organisatie veel positieve reacties. Dat resulteerde in ruim 170 aanmeldingen! Maar er is meer nodig. Dus wie van wandelen houd en goede doelen wil steunen door geld in te zamelen? Meld je aan voor de virtuele sponsowandeltocht via www.40mm.nl. Dit kan tot 24 april.

De hele maand mei wandelen deelnemers veertig kilometer gezellig samen, maar toch apart. Een deelnemer bepaalt zelf: waar, wanneer en hoe lang die per keer wandelt! Wissel van loopmaatje en loopplaats en geniet van verschillende omgevingen.

100.000e wandelaar

Wie wordt de 100.000e wandelaar? Na 47 edities van de 40MM sponsorwandeltocht staat het totaal aantal wandelaars bijna op 99.500. Doe mee en schrijf je in. Alles wordt geregistreerd in een speciale app.

Kinderroute

Net zoals altijd is ook aan de kleine wandelaars gedacht. Ouders en kind(eren) kunnen een route van 4 kilometer lopen. Hoe gaat het in zijn werk?

Download de Racemap app;

ga naar www.40mm.nl en schrijf je in;

check de mailbox voor een bevestigingsmail;

download het sponsorformulier en zoek sponsoren;

eind april ontvang je de instructiemail met startnummer en de uitleg over het gebruik van de app;

trek wandelschoenen aan en geniet van de omgeving, de rust, het kletsen met een bekende, etc. Doe het op je eigen manier, hoe jij het wilt.

Samen lopen

Lopen in een groep is niet mogelijk, maar hoe leuk is het om alle bekenden die meelopen live te volgen op de zaterdag na Hemelvaartsdag. Alle 40MM wandelaars lopen geld bijeen om projecten te ondersteunen. Dit betreft vele kleinschalige projecten in de minder ontwikkelde landen. De wandeltocht wordt gekenmerkt door de gezellige sfeer. Het straalt plezier uit van zowel de wandelaars als de talloze vrijwilligers om er een geslaagd evenement van te maken.

Wil Groot van stichting Willen en Doen: “Ik vind het belangrijk dat velen zich aanmelden voor de 40MM, omdat deze groep duizenden mensen bereikte en door de jaren heen al miljoenen mensen en kinderen heeft geholpen, onder meer de stichting Willen en Doen. Meer informatie daarover staat op www.willenendoen.com.

Afbeelding
Afbeelding